Canlı Yayında Tehdit! Türk Askerinin Sonu Gelecek!

Libya'da meşru yönetime karşı darbe girişiminde bulunan general Halife Hafter'in komutasındaki ordunun sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye'yi açık açık tehdit edip, "Türk askerlerinin sonu gelecek" açıklamasında bulundu.

Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye'nin olası askeri müdahalesi ve Zuveytine'de bulunan petrol kuyusunun, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) gelir sağladığı gerekçesiyle kapatılmasına ilişkin açıklamada bulundu.

''ÖDÜN VERMEYECEĞİZ''

Sky News'in aktardığına göre düzenlediği basın toplantısında "Öfkeli kitleler petrol sahalarında üretimi durdurdu" diyen Mismari, "Genel Komutanlığımız, Libya halkının egemenliği ve arzularından ödün vermeyecek" dedi.

''TÜRK ASKERİNİN SONU GELECEK''

Türkiye tarafının UMH'ye destek için Libya'ya asker gönderme yönündeki kararına bir kez daha tepki gösteren Mismari, "Trablus sahillerinde Türk askerlerinin sonu gelecek" diye konuştu.

Sözcü, "Petrol limanlarını kapatan Libya halkıdır ve biz onları korumalıyız" diye ekledi.

''TÜRKİYE ATEŞKESİ İHLAL ETTİ''

Libya Ulusal Ordusu Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Türkiye ateşkesi ihlal ve suistimal etti, deniz ve hava yoluyla ülkeye daha fazla Suriyeli terörist ve silah gönderdi" ifadeleri kullanıldı.

Liman bölgesi Zuveytine'de bulunan petrol tesislerinde üretim, protesto gösterilerinin ardından durdurulmuştu.

Libya, 2010 yılında günlük 1.6 milyon varil petrol üretirken, NATO müdahalesi sonrası yaşanan istikrarsızlık nedeniyle bu oran giderek düşmüştü.

19 Oca 2020 - 09:28 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

FERİT KAYA - Bir mehmetçiğin tırnağını edemesiniz pislikler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 09:28
02

Yakup - Seninde sahibininde hepinizi bitirecez abd nin kopekleri

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 09:28
01

Karadenizli - Bu erdogan kadar hain bir adam yok kardesim bizene libyadan ulkesini karistiryorsun yetmedi dis ulkeleri karistiryon bu adam olene kadar turkiye rahat etmez oldugu zaman turkiye buyuk bir ebladan kurtulacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 09:28


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler