Avrupa'dan Flaş Saat Kararı!..

Avrupa Birliği (AB), yaz saati-kış saati uygulamasını kaldıracağını açıkladı. Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının büyük çoğunluğunun karşı çıkması üzerine yaz-kış saati uygulamasının kaldırılacağını duyurdu.

Avrupa Birliği (AB), yaz saati-kış saati uygulamasını kaldıracağını açıkladı.  Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının büyük çoğunluğunun karşı çıkması üzerine yaz-kış saati uygulamasının kaldırılacağını duyurdu.

Avrupa Birliği, uygulamaya devam edilip edilmemesi için Temmuz ayında 5 milyona yakın Avrupa Birliği Vatandaşının katıldığı bir geniş kapsamlı anket yapmıştı. Almanya'da bir  televizyon kanalına konuşan Avrupa Birlliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, ankete katılanların yüzde 80'inden fazlasının uygulamanın kaldırılması yönünde fikir beyanında bulunduğunu söyledi.

AB Komisyonu Başkanı Juncker, Cuma günü yaptığı açıklamada saat uygulamasının kaldırılması planını AB Komisyonu'nda da tartışmaya açacağını belirtip "Bugün karar vereceğiz,  Milyonlarca kişi yaz saati uygulamasının devam ettirilmemesi gerektiğine inanıyor" dedi.

Saat uygulamasında yapılacak değişikliklerin üye ülkelerin iktidar partilerii ve Avrupa Birliği Parlamentosu tarafından onaylanıp kanunlaştırılması gerekiyor.

Avrupa Birliği (AB) kanunlarına göre, 28 Avrupa Birliği ülkesindeki vatandaşlar her Mart ayının son Pazar günü saatleri bir saat ileri alıyor. Kışın da saatler Ekim ayının son Pazar günü bir saat geriye çekiliyor.

Avrupa Birliği'nin en kuzey ülkesi Finlandiya, bu yıl uygulamanın kaldırılması için Avrupa Birliğine çağrı yapmıştı. Mevcut sistemin devam etmesini isteyenler ise yaz saati uygulamasının özellikle gençler, çocuklar ve yaşlılar üzerinde uzun vadede sağlık sorunları yaratabileceği uyarısında bulunuyor.

Araştırmalar, saat değişikliklerinin uyku düzenini, üretkenliği, iş akışını, iş temposunu ve iş yerindeki verimliliği olumsuz etkilediğini gösteriyor.

Uygulamanın sona erdirilmesini ve kaldırılmasını isteyenler ise kış aylarında daha aydınlık bir sabaha uyanmanın ve akşam da daha fazla Güneş ışığı almanın trafik kazalarını önleyeceğini, enerji tasarrufuna olanak sağlayacağını belirtiyor.

Türkiye'nin yanı sıra Rusya, İzlanda ve Beyaz Rusya yaz-kış saati değişimi uygulamasına son veren ülkeler arasında yer alıyor.

Kaynaklar; (BBC Türkçe)

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

31 Ağu 2018 - 14:49 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler