Yerli Otomobili Üretecek 5 Babayiğit Firma Belli Oldu

Yerli otomobil üretimi için imzalar bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde atılıyor. Alınan son bilgilere göre yerli otomobili üretecek 5 firmanın da belli olduğu öğrenildi. İşte o 5 firma.

Son dakika haberi: Hürriyet'te yer alan son dakika haberinde, Türkiye'nin otomobilini üretecek babayiğitlerin belli olduğu açıklandı. 

Türkiye’nin otomobili için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrıyı yaptı ve kollar sıvandı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Odalar ile Borsalar Birliği koordinasyonunda yürütlen çalışmalardan bir son dakika bilgisi alındı ve 5 firma elini taşın altına koyduğu öğrenildi. 5 firma kolları sıvadı ve Ortak Girişim Grubu’nu oluşturdu. 60 yıllık rüya için imzalar bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde atılıyor.

Ortak Girişim Grubu’nda 5 babayiğitin olduğu öğrenilirken  bu firmaların Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding oldukları öğrenildi. Hedef bu 5 firmanın Ortak Girişim Grubu içerisinde tecrübelerini, güçlerini birleştirerek.2018’in başında Türkiye’nin Otomobili’ni yapacak şirketi kurmak.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

02 Kas 2017 - 13:32 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler