Yerli Otomobil Üretimi Hakkında Son Dakika Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Özlü yaptığı açıklamada yerli otomobil üretiminde gelinen son durumu kamuoyuna açıkladı. İşte o açıklama.

Yerli otomobil üretiminde gelinen son nokta hakkında bir açıklama geldi. Bilim, Sanayii ve Tenoloji Bakanı Faruk Özlü, yaptığı açıklamada yerli otomobilde gelinen son nokta başta olmak üzere Bursa’da kurulması planlanan otomobil test merkezi ile teknoloji bankasına ilişkin bilgi de verdi.

Türkiye'de yerli marka otomobil tasarlayacak ve üretecek grubu önümüzdeki ay içerisinde açıklayacaklarını dile getiren Bakan Özlü,"Dünyanın en prestijli otomobil firmalarına parça üretiyoruz. Çok rekabetçi fiyatlar veriyoruz. Aslında büyük miktarlardaki rakamlardan en küçük rakamlara kadar üretim yapabiliyoruz. Bizde olmayan şey kendi markamız yok. Kendi tasarımlarımız yok" dedi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre "Yerli marka otomobil projesini sadece otomobil yapma konusunda düşünmeyelim, görmeyelim" açıklamasını yapan Bakan Özlü, "Otomobil teknolojilerinde ciddi bir dönüşüm yaşıyoruz. Biz bu dönüşümün dışında kalırsak bundan 10-15 sene sonra otomobil yan sanayinin çıkmaza gireceğini söyleyebiliriz" dedi.

Elektrik dağıtım şebekesinin yenilenmesi gerektiğini söyleyen Bakan Özlü, "Türkiye'de otomobil üretmeye kalktığınız zaman bunun etkilediği birçok teknoloji var. Elektrikli otomobile geçtiğimiz zaman Türkiye'nin elektrifikasyon sistemi güce belki yetmeyecek. Elektrik dağıtım şebekemizin yenilenmesi lazım" dedi.

Bursa'saki Test Merkezi

Bursa'da yapılması planlanan otomobil test merkezinde gelinen noktayı da kamuoyuna açıklayan Bakan Özlü, "Türkiye'nin yaklaşık 27 milyar dolarlık otomotiv sanayi ihracatı var. Otomotiv sanayisinde bu kadar mesafe almış ve kendi otomobilini yapmak isteyen ülkenin bir test merkezi ihtiyacına var. Bu test merkezi Bursa'da Yenişehir'de 4 bin dönümlük kamulaştırılmış bir arazi üzerinde kurulacak. Özlü, "En prestijli otomobil firmalarına parça üretiyoruz. Çok rekabetçi fiyatlar veriyoruz. Aslında büyük miktarlardaki rakamlardan en küçük rakamlara kadar üretim yapabiliyoruz. Bizde olmayan şey kendi markamız yok. Kendi tasarımlarımız yok" dedi.

Teknoloji Bank Açıklaması

Az gelişmiş ülkelere verilmek için kurulacak olan Teknoloji Bankası konusuna da değinen Bakan Özlü, "Öneri Türkiye'den geldi. Bu bankanın özelliği geri kalmış ve az gelişmiş ülkelerin kalkınması ve gelişmesi için özellikle fizibilite ve proje yapma konularda görevler üstlenecek. BM Genel Sekreterinin yardımcısı Türkiye'ye geldi. Biz merkezi TÜBİTAK olarak gösteriyoruz. Bankanın yönetim yapısını konuştuk. Projede Türkiye'nin vereceği katkıyı taahhüt ettik. İlk önce 2 milyon dolar belirlemiştik sonra 8 milyon dolara çıkaracağız. Teknoloji Bankası Türkiye'nin ev sahipliğinde kurulacak az gelişmiş ülkelere rehber olacak" dedi.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

02 Eyl 2017 - 13:58 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler