WhatsApp Ciddi Bir Hata Verdi: Kiminle Mesajlaştığınızı Herkes Görebilir

Akıllı telefonların popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp ciddi bir güvenlik açığı verdi. İşte WhatsApp'ın verdiği güvenlik sorunu.

WhatsApp ciddi bir açık verdi.

Dünya üzerinde en çok kullanılan akıllı telefon uygulaması WhatsApp'ın, ciddi bir güvenlik açığı verdiği öğrenildi. Siftdelete'de yer alan habere göre Yazılım Mühendisi Rob Heaton keşfettiği yeni açık için sadece dört satır koddan oluşan bir Chrome uzantısı hazırladı.

Durumunuz Kontrol Ediliyor

Yazılım mühendisi tarafından keşfedilen açık sayesinde ister çevrimiçi ister çevrimdışı olun, durumunuz kişileriniz tarafınızdan görülebiliyor ve kontrol edilebiliyor. Çevrimdışı durumdayken tekrar çevrimiçi duruma geçtiğinizde ve herhangi bir mesajınızı okuduğunuzda, bu eylem kayıt altına alınıyor. Sohbet sürecinde her iki katılımcının da yaptığı tüm bu eylemler, daha sonra iki kişinin birbirleriyle mesajlaştığını belirlemek için ilişkilendirilebiliyor.

Hatta kod, ikiden fazla kişinin mesajlaştığını ilişkilendirmek için bile düzenlenebiliyor. Toplanan verilerin kullanımıyla gün boyunca ilk ve son çevrimiçi durumlar görülerek, kullanıcıların ne zaman uydukları da tespit edilebiliyor.

Bu bilgilerin geniş ölçekli olarak toplanmasının ve reklam amaçlı kullanım için şirketlere satılmasının mümkün olduğu yönünde bilgi alındı. Şimdilik bunun önüne geçmek için yapabileceğiniz herhangi bir şey maalesef yok. WhatsApp bu açık için bakalım ne zaman ve nasıl bir önlem alacak?

Durumun kısa süre içinde düzeltilmesi bekleniyor.

Whatsapp'ın bilinmeyen özellikleri için tıklayın

Kpsscafe.com.tr | Ankara

14 Kas 2017 - 21:33 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler