WhatsApp'a Bomba Özellik: Gelen Mesajlar Otomatik Cevaplanabilecek

Akıllı telefon uygulaması WhatsApp'a flaş özellik: Önümüzdeki günlerde gelmesi planlanan yeni eklenti ile artık WhatsApp, mesajlarınızı otomatik olarak cevaplayabilecek.

WhatsApp'a Bomba Özellik: Gelen Mesajlar Otomatik Cevaplanabilecek
WhatsApp'a Bomba Özellik: Gelen Mesajlar Otomatik Cevaplanabilecek
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Son dönemlerde oldukça yaygınlaşan akıllı telefonlarla birlikte mobil uygulamalar da sıkça kullanılmaya başlandı. Bu mobil uygulamalar arasında en çok kullanılanlardan olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bomba bir özellik ile kullanııclarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

WhatsApp’a bundan böyle sanal asistan entegre edilecek. WhatsApp'a entegre edilecek sanal asisten WACAO (Whatsapp Chat Assistan), kullanıcıların biriken mesajlar sorununu ortadan kaldırmayı planlıyor. Kullanıcılarını bu sayede rahatlatmayı hedefleyen WhatsApp'ın bu sanal asistanını, edinilen bilgilere göre Vivek Bombatkar ile Sidharth Ramachandran adında iki kişinin hazırladığı öğrenildi. Vivek Bombatkar ve Sidharth Ramachandran adında iki geliştirici, Disrupt Berlin 2017 Hackathon'da WACAO isimli yapay zeka algoritmasıyla çalışan bir sanal asistanın tanıtımını gerçekleştirdiler. Henüz bir Github projesi olan WACAO’nın önümüzdeki dönemde WhatsApp’a entegre edilmesi tahmin ediliyor.

Özellikler Nelerdir?

WACAO, kullanıcıların mesajlarını okuyacak, hatırlatmalarda bulunacak ve isteğe bağlı olarak kullanıcıların mesajlarına cevap verecek.

WhatsApp’ı daha pratik hale getirmeyi planlayan WhatsApp'ın yeni entegre dijital asistanı WACAO; telefonunuzdan uzun bir süre ayrı kalmanız durumunda biriken WhatsApp mesajlarını özetleyerek kullanıcıları tek tek tüm mesajları okuma zahmetinden arındırıyor.

Örneğin arkadaşlarınızla birlikte bulunduğunuz bir gruba yaklaşık bin mesaj gelmiş ve siz bunun bir özet şekilde aktarılmasını istiyorsunuz Duruma WACAO el atıyor, sohbeti WACAO ile açtıktan sonra ‘özetle' yazıyorsunuz daha sonra ise sizden grubun adını yazmanız isteniyor. WACAO, grubu son ziyaretinizden bu yana konuşulan her şeyi özetleyip size sunacak. Böylece binlerce mesajı okuma zahmetinden kurtuluyorsunuz.

Yalnızca biriken mesajları özetlemekle kalmayan WACAO; sohbetleri farklı dillere çevirebiliyor, grup mesajlarını özetliyor ve doğum günü mesajlarını dahi isteğiniz doğrultusunda iletebiliyor. WACAO’nun Türkçe olarak hizmet verdiğini de söyleyelim.

Henüz bir Github projesi olan WACAO’nın önümüzdeki dönemde WhatsApp’a entegre edilmesi bekleniyor.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

08 Ara 2017 - 21:30 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Ayşe - Iyi hoş da benim arkadaşlarımla yazışmalırımın okunacak olması sıkıntı...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Aralık 21:30


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler