Türkiye'de İnternet ve Sosyal Medya Kullanan Kişi Sayısı Açıkladı

Türkiye'de en çok girilen sosyal medya platformları açıklandı. Medya takip merkezi Interpress, We Are Social ve Hootsuite işbirliği ile hazırlanan raporda Türkiye'deki aktif internet kullanıcı sayısı ve en çok girilen sosyal medya platformları açıklandı.

Türkiye'ye ilk olarak 1993 yılında gelen internet, Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından kullanılmaya başlanmıştı. Bunun üzerinden 25 yıl geçti ve internet Türkiye genelinde aktif olarak kullanılmaya başlandı. Artık internet 7'den 70'e herkes tarafından kullanılıyor.

Medya takip merkezi Interpress, We Are Social ve Hootsuite ile ortaklaşa bir rapor hazırladı. Hazırlanan raporda, Türkiye'deki internet kullanıcılarının sayısına yer verildi. Buna göre Türkiye'de internet kullanan kişi sayısı, geçtiğimiz senelere kıyasla yüzde 13'lük bir artış göstererek 54.3 milyona yükseldi.

Yapılan araştırmanın sonucuna göre Türkiye'de, 81 milyonluk nüfusun yaklaşık yüzde 67'lik oranının aktif şekilde internet kullanıcısı olduğu belirlendi. Bu raporda, sosyal medya kullanıcı sayısının ise yüzde 6’lık bir artış gösterdiği ve 51 milyon seviyesine ulaştığı ortaya konuldu.

SOSYAL MEDYA KULLANIMI

Medya takip merkezi Interpress, We Are Social ve Hootsuite  ortaklaşmasında hazırlanan raporda, Türk kullanıcısının sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde kullandığına yer verildi. Günde ortalama 3 saat 57 dakika ile Filipinler bu alanda dünya üzerinde birinci olurken, ikinci sırada Brezilya, üçüncü sırada ise Endonezya kendisine yer buldu. Türkiye ise 2 saat 48 dakika ile 13'üncü sırada kendine yer buldu.

EN ÇOK KULLANILAN PLATFORM: FACEBOOK

Hazırlanan raporda, dünya üzerinde en fazla kullanılan sosyal medya platformlarına da yer verildi. Aylık aktif 2.17 milyar kullanıcısı bulunan Facebook, bu alanda tartışmasız liderliğine devam ederken, onu 1.5 milyar kullanıcısı ile YouTube ve 1.3 milyar kişi tarafından kullanılan mesajllaşma uygulaması WhatsApp izliyor.

Dünya devi Facebook'un çatısı altına girdikten sonra büyük bir gelişme kaydeden ve her geçen gün daha da büyüyen Instagram ise aylık ortalama 800 milyon aktif kullanıcı ile dördüncü sırada yer aldı.

Peki siz en çok hangi sosyal medya platformunu kullanıyorsunuz. Yorum kısmı aşağıda..

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

17 Şub 2018 - 14:15 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler