Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf Astsubay Alımı 2015

Kara Kuvvetleri Komutanlığında muvazzaf astsubay olarak istihdam edilmek üzere, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan adaylar arasından mevcut kanun, yönetmelik yönerge esaslarına göre personel seçilmektedi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muvazzaf Astsubay Alımı 2015

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 2015 YILI MUVAZZAF ASTSUBAY BAŞVURU KILAVUZU



1.MUVAZZAF (DAİMİ KADRODA) ASTSUBAYLIK HAKKINDA BİLGİ


İLETİŞİM BİLGİLERİ

Danışma Adresi

K.K. Personel Temin Merkezi Komutanlığı CEBECİ/ANKARA

İrtibat Telefonu

(0312) 562 11 11 (2322, 2325)

(Başvuru koşulları, müracaat, sınav merkezi vb. sorular için)

Genel Ağ (İnternet) Adresi

www. kkk. tsk. tr/PersonelTemin/Pertem. aspx

a.Kara Kuvvetleri Komutanlığında muvazzaf astsubay olarak istihdam edilmek üzere, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan adaylar arasından mevcut kanun, yönetmelik yönerge esaslarına göre personel seçilmektedir.
b.Bu başvuru kılavuzunun ilgili bölümlerinde; muvazzaf astsubay olarak kimlerin başvuru yapabilecekleri, başvuruların nasıl ve nereye yapılacağı, seçim aşamaları, değerlendirme esasları ve muvazzaf astsubaylığa ilişkin genel bilgiler yer almaktadır.
c.Muvazzaf astsubay olma süreci;
(1)Birinci Seçim Aşaması Faaliyeti:
Yazılı sınav (Genel kültür),
(2)İkinci Seçim Aşaması Faaliyetleri:
(a)Kayıt Kabul,
(b)Ön Sağlık Muayenesi,
(c)Kişilik Değerlendirme Testi,
(ç) Fiziki Yeterlilik Testi,
(d)Mülakat.
(3)Sınıflandırmasının Yapılması (asil/yedek adayların belirlenmesi).
(4)Hastane sağlık raporu ve güvenlik soruşturması aşamalarından oluşmaktadır.
ç. Muvazzaf astsubay adayları, tüm aşamaları geçmelerini müteakip "Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma (ASTTASAK) Eğitimi"ne tabi tutulacak ve eğitimi başarıyla tamamlayanlar astsubay çavuş rütbesiyle istihdam edildikleri sınıfın, sınıf okuluna gönderilecektir. Söz konusu eğitimi takiben Kara Kuvvetleri birlik ve kurumlarına atanmaktadırlar. Kara Kuvvetleri Komutanlığında muvazzaf astsubay olarak yer almak istiyorsanız, bu kılavuzdaki bilgileri dikkatle okuyarak başvuruda bulunabilirsiniz.
d.Özlük, Sosyal, Mali Hakları ve Çeşitli Hükümler
(1)Özlük Hakları:
(a)Rütbe Bekleme Süreleri:
(I)Dış kaynaktan muvazzaf astsubaylığa alınanların rütbe bekleme süreleri için 926 sayılı TSK Personel Kanununda muvazzaf astsubaylar için belirlenen süreler uygulanır.
(II)Kendi nam ve hesabına Genelkurmay Başkanlığı tarafından tespit edilecek fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarını bitirdikten sonra muvazzaf astsubay olmak için
başvuranlardan; temel askerlik eğitimini başarıyla bitirip muvazzaf astsubay nasbedilenlerin, hazırlık sınıfı ve sınıfta kalmaları hariç olmak üzere astsubay meslek yüksekokullarından yıl itibarıyla fazla olan öğrenim süreleri, kıdemlerinden sayılır ve bunların hangi rütbelerde ne kadar eksik bekletilecekleri TSK Astsubay Sicil Yönetmeliği'nin 82'nci maddesindeki esaslara göre belirlenir.
(b)Sicil işlemlerinde Uygulanacak Esaslar:
Dış kaynaktan muvazzaf astsubaylığa alınanlar hakkında TSK Astsubay Sicil Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
(c)Atama ve Yer Değiştirme:
Dış kaynaktan muvazzaf astsubaylığa alınanların kıt'a, karargah ve kurumlara atanmalarında TSK Atanma ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
(ç) Sağlık:
Dış kaynaktan muvazzaf astsubaylığa alınanların ve bunların bakmakla yükümlü oldukları kimselerin sağlık işlemlerinde TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği ve 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu'nun muvazzaf astsubaylara ilişkin hükümleri uygulanır.
(d)İzin İşlemleri:
(I)Dış kaynaktan temin edilen muvazzaf astsubay adayları temel askerlik ve astsubaylık anlayışı kazandırma eğitimi süresince, TSK Sınıf Okulları Yönetmeliği ve KKY 164-7(A) Sınıf Okulları Yönergesi hükümlerine tabidirler.
(II)Yukarıda belirtilen haller dışında; dış kaynaktan muvazzaf astsubaylığa alınanların izin işlemleri, 926 sayılı TSK Personel Kanunu ve 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği ile TSK İzin Yönetmeliği hükümlerine tabidir.
(e)Konuttan Faydalanma:
K.K.K.lığına ait konutlardan, kiralama sisteminden ve lojman tazminatından emsali muvazzaf astsubaylar gibi istifade ederler.
(2)Sosyal Hakları:
Dış kaynaktan muvazzaf astsubaylığa alınanlar emsali muvazzaf astsubaylar ile aynı sosyal haklara sahiptirler
(3)Mali Hakları:
(a)926 sayılı TSK Personel Kanunu'nda emsali rütbe ve derecedeki muvazzaf astsubaylar hakkında uygulanan aylık, tazminat, yan ödeme ve diğer mali ve sosyal haklardan istifade ederler.
(b)Emekli Sandığı ve Ordu Yardımlaşma Kurumu ile ilişkileri:
(I)5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ile ilişkilendirilebilirler ve bu kanunun muvazzaf astsubaylara tanıdığı bütün haklardan aynen faydalanırlar.
(II)205 sayılı Ordu Yardımlaşma Kurulu Kanunu'na göre kurumun daimi
üyesidirler.
(4)Çeşitli Hükümler:
(a)Dış Kaynaktan temin edilen muvazzaf astsubay adaylarının temel askerlik ve astsubaylık anlayışı kazandırma eğitimi süresince iaşeleri TSK Sınıf Okulları Yönetmeliği gereği kazandan sağlanır. Uzman erbaş kaynağından temin edilenler ise bedelleri kendileri tarafından ödenmek kaydı ile birlik gazinolarından istifade ederek tabldot ile beslenir.
(b)Dış Kaynaktan temin edilen muvazzaf astsubay adaylarının temel askerlik ve astsubaylık anlayışı kazandırma eğitiminde başarısız olma durumlarında TSK Sınıf Okulları Yönetmeliği ve KKY 164-7(A) Sınıf Okulları Yönergesi'ne göre işlem yapılır.

02 Şub 2015 - 22:47 - Askeri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler