Bakan Açıkladı! 5 Bin 268 Subay ve Astsubay Adayı Öğrenci Alınacak

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Milli Savunma Üniversitesi 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Askeri Öğrenci Alımı tanıtım toplantısında konuştu.

Milli Savunma Üniversitesi 5 Bin 268 Öğrenci Alacak

Milli Savunma Bakanı Sn. Fikri Işık, Milli Savunma Üniversitesinin 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı askeri öğrenci alımı tanıtım toplantısında konuştu. Mlli Savunma Bakanı Işık, "Kara Harp Okuluna hazırlık sınıfına 1000, birinci sınıfa 1000 olmak üzere toplam 2 bin öğrenci alınacak, belirlenen ihtiyaç doğrultusunda bunun 32'si kız öğrenci olacak. Deniz Harp Okulu hazırlık sınıfına 319, birinci sınıfa 286 olmak üzere toplam 605 öğrenci alınacak, kız öğrenci kontenjanımız da 16 olacak. Hava Harp Okulu hazırlık sınıfına 250, birinci sınıfa 250 olmak üzere toplam 500 öğrenci alınacak, kız öğrenci kontenjanımız 10 olacak. Kara Astsubay Meslek Yüksek Okuluna bin 8 öğrenci, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okuluna 511 öğrenci, Hava Astsubay Meslek Yüksek Okuluna ise 578 öğrenci alınacak. Bando Astsubay Meslek Yüksek Okuluna 66 öğrenci alınacak. Toplamda alacağımız öğrenci sayımız 2017-2018 eğitim öğretim yılı için 5 bin 268 olacak.

Ayrıca şehit, malul gazi ve muharip gazi çocuklarına puanlamalarda yüzde 10 avantaja ilave olarak, yüzde 5 ilave kontenjan verilecektir.Buradan özellikle tüm gençlerimize askerliği seven, bu meslekte bulunmak isteyen ve bu şerefli ordunun bir mensubu olmak isteyen tüm gençlerimize çağrıda yapmak istiyorum. Gelin bu şerefli ordunun sizler de bir mensubu olmak için başvuru yapın, gelin tarihi gerçekten şanlı zaferlerle dolu ve dünyanın en güçlü ordularından biri olan Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay ve astsubay olarak sizler de yerinizi alın. Türkiye'nin geleceğine güvenli olarak yürümesi için sizler de bu güçlü kadronun içinde yeriniz alın' diyorum.

Şanlı Türk ordusunun bir mensubu olmak isteyen tüm gençlerimiz bu fırsattan istifade etsinler.Şu ana kadar hepimizin göğsünü kabartan bir müracaat olduğunu ifade etmek isterim. Bugün sabah 08.00'e kadar tekil aday olarak 66 bin 868 gencimiz bu şerefli yuvanın, ocağın bir mensubu olması için başvuru yaptı. Aynı kişi, birden fazla bölüme de başvuru yaptığı için toplam başvuru sayımız da 310 bin 391'i geçti." dedi.

Başvuru süreci ve detaylı bilgilendirme için lütfen TIKLAYINIZ

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

21 Nis 2017 - 15:49 - Askeri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

02

Güllü - Başvuru yapan arkadaşlar ben başvuru yapamadım da nasıl yapılıyor bilmiyorum. Başvuru yapan arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz bu konuda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 15:49


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler