27. Dönem POMEM Polis Alımı Başvuru Şartları Belli Oldu! (Güncellendi - Mayıs)

27. Dönem polis alımları için başvuruda bulunacak adaylar POMEM PÖH adayları, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından açıklanacak tarihi merakla bekliyor. Peki her yıl olduğu gibi merakla beklenen 2020 polis alımları ne zaman başlayacak, başvurular hangi tarihte alınacak? İşte 27. Dönem POMEM ile ilgili merak edilenler...

27. Dönem POMEM Polis Alımı Başvuru Şartları Belli Oldu! (Güncellendi - Mayıs)
Haber albümü için resme tıklayın

Kamu Gündeminin haberine göre: 27. Dönem polis alımları için başvuruda bulunacak adaylar POMEM PÖH adayları, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından açıklanacak tarihi merakla bekliyor. Peki her yıl olduğu gibi merakla beklenen 2020 polis alımları ne zaman başlayacak, başvurular hangi tarihte alınacak? İşte 27. Dönem POMEM ile ilgili merak edilenler...

2020 yılında gerçekleştirilecek 27. Dönem polis alımları için adaylar EGM tarafından yapılacak duyuruya göz dikmiş durumda. 2019 yılında gerçekleştirilen 26. dönem polis alımı başvurularına yaklaşık 100 bin kişinin başvurduğu belirtiliyor. EGM ise başvurular arasında 7 bin kişilik polis alımı yaptı. Yeni yılda yani 27. dönem polis alımlarında da yine 7 bin civar polis alımı gerçekleştirilmesi bekleniyor. İşte 27. dönem polis alımına dair tüm detaylar...

2020 POLİS ALIMI NE ZAMAN? 27. DÖNEM POLİS ALIMI

27. dönem polis alımları yani 2020 yılının ilk polis alımı ilanın açıklanması için öncelikle 26. dönem polis memuru seçme sonuçlarının açıklanması ve adayların eğitimlerine alınması bekleniyor.

Peki 27. dönem polis alımı ne zaman:

Yukarıdaki sürecin tamamlanması ile birlikte İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2020 yılı ilk polis alımı duyurusunu Şubat veya Mart ayında açıklaması bekleniyor.

POLİS ALIMI ŞARTLARI?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nin adaylardan istediği polis alımı şartları:

T.C. Vatandaşı olmak, 

- Lise, önlisans ve lisans mezunu olmak yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olmaları,

- KPSS taban puanlardan 2018 veya 2019 yılında yapılan sınavlardan P3 için en az 60 P93 için en az 65 puan almak.

- 18 yaşını tamamlamış olmak, 

- 30 yaşından gün almamış olmak, 

Fiziki şartlarda erkeklerin en az 167 cm kadın adayların 162 cm boyundan uzun olması ve beden kitle endeksinin 18-27 aralığında olması.

Adayların sağlık yönetmeliği şartlarını taşımları, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, herhangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza almamış olmaları.

26. DÖNEMDE KAÇ POLİS MEMURU ALINACAK?

26. dönem polis memuru alımı için seçmeler 10 Aralık 2019 Salı günü tamamlanacak. Emniyet Genel Müdürlüğü 2019 yılının son polis alımı döneminde Önlisans mezunu 1400 lisans mezunu ise 5600 kişi toplamda 7 bin polis memuru görevlendirecek.

19 Şub 2020 - 15:58 - Askeri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Selami Şahin - Boşa heveslenmeyin sporda eleneceksiniz elenmek istemiyorsanız en fazla 70 kilo olun ha bi de iyi koşun ki geçesiniz...:)))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Şubat 15:58


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler