TKHK Tam 2210 Personel Alacak...

T.

 

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

 

Hukuk Müşavirliği

 

Sayı : 89432283-641.01/ Konu : Yönerge

 

Kamu hastane birliklerinde çalıştırılacak sözleşmeli uzman ve büro görevlilerinin işe alınma ve birliklere dağılımına...

 

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

 

Hukuk Müşavirliği

 

Sayı : 89432283-641.01/ Konu : Yönerge

 

Kamu hastane birliklerinde çalıştırılacak sözleşmeli uzman ve büro görevlilerinin işe alınma ve birliklere dağılımına ilişkin usûl ve esasları belirlemek maksadıyla hazırlanan, "Kamu Hastane Birliklerinde Çalıştırılacak Sözleşmeli Uzman ve Büro Görevlilerinin İşe Alınma ve Birliklere Dağılımına İlişkin Usûl ve Esaslar" hakkında Yönerge Bakanlık Makamının 14.02.2013 tarihli ve 1279 sayılı Onayı ile yürürlüğe konulmuştur.

 

663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 32 nci maddesinin beşinci fıkrası uyarınca uzman ve büro görevlileri ile doğrudan genel sekreterlerce sözleşme imzalanacak olup, mezkûr Yönergenin tatbikinde aşağıdaki hususlara riayet edilmesi gerekmektedir.

 

1) Yönerge eki EK-1 sayılı Cetvel ile her bir Kamu Hastaneleri Birliğine tahsis edilmiş bulunan uzman ve büro görevlisi sayısı belirlenmiş olup; açıktan uzman veya büro görevlisi istihdamına yönelik usûl ve esaslar bilâhare düzenleneceğinden, şu an itibarîyle tahsis edilmiş bulunan pozisyonun % 70' ini geçmemek üzere sadece Kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak istihdam edilmekte bulunanlar ile sözleşme imzalanması cihetine gidilecektir.

 

2) Sözleşme imzalanabilecek pozisyon sayısının belirlenmesinde 0,5 ve üstü küsüratlar tama iblâğ olunacaktır.

 

Örnek 1:

 

Tahsis edilen uzman pozisyonu: 25

 

Kullanılabilecek uzman pozisyonu: 25X70/100= 17,5

 

Kullanılabilecek uzman pozisyonu: 18

 

Örnek 2:

 

Tahsis edilen uzman pozisyonu: 19

 

Kullanılabilecek uzman pozisyonu: 19X70/100= 13,3

 

Kullanılabilecek uzman pozisyonu: 13

 

3) Sözleşme imzalanacak uzman ve büro görevlilerinin tespitinde birliğin bulunduğu ilde ve Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşları kadrolarında görev yapan personele öncelik tanınmasının ve ancak gerçekten de hizmetine ihtiyaç duyulacak özellikli branş ve meslek gruplarının bulunması halinde diğer Kamu kurum ve kuruluş kadrolarında memur olarak istihdam olunanlar ile sözleşme imzalanması yoluna gidilmesinin hizmet gereklerine daha uygun olacağı hususu ilgili genel sekreterlerce değerlendirilecektir.

 

4) Mezkûr Yönergenin 10 uncu maddesi ile sözleşme sürelerinin iki yıldan dört yıla kadar olabileceği yönünde düzenleme yapılmış olup, ilk sözleşmeler iki yıl süreli olarak akdedilecektir.

 

5) 663 sayılı Kanunu Hükmünde Kararnamenin 32 nci maddesinin altıncı fıkrası ile, "Kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak istihdam edilenlerden uygun niteliklere sahip olanlar, kendilerinin isteği ve kurumlarının muvafakati ile ekli (II) sayılı cetvelde belirtilen pozisyonlarda sözleşmeli statüde istihdam edilebilir. Bu şekilde istihdam edilenler kurumlarından aylıksız izinli sayılır. Söz konusu personel aylıksız izinli sayıldıkları kadro unvanları dikkate alınmak suretiyle 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi olmaya devam ederler. Bu görevlerde geçen hizmetleri kazanılmış hak aylık ve derecelerinde değerlendirilir. Sözleşmeleri herhangi bir surette sona eren personel, bir ay içinde kurumuna müracaatı halinde, kurumunca bir ay içinde kadrosuna atanır. " hükmüne yer verilmiştir.

 

Bilindiği üzere; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları kadrolannda görev yapan ve kendileri ile sözleşme imzalanan personelin sözleşme tarihi itibarîyle ve sözleşme süresi ile sınırlı olmak üzere aylıksız izinli sayılmaları hususu Bakanlık Makamının 30.10.2012 tarihli ve 63574 sayılı Onayı ile uygun görülmüş ve Kurumumuzun 2012/36 sayılı Genelgesi ile bu durumda bulunanların aylıksız izinli sayılmalarına ilişkin ayrıca bir onay alınmayacağı ve ÇKYS modülü üzerinden gerekli kayıt işlemlerinin ilgili birimlerce yapılacağı belirtilmiştir.

 

Bu meyânda; kadroları Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarında bulunan personele ilişkin olarak tesis edilecek işlemlerde 2012/36 sayılı Genelge hükümleri çerçevesinde hareket edilecek; diğer Kamu kurum ve kuruluş kadrolannda bulunanlara ilişkin muvafakat işlemleri ise Kurumumuz tarafından yürütüleceğinden, bu hususa ilişkin genel sekreterlik talepleri doğrudan Kurumumuza intikâl ettirilecektir.

 

6) 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 33 üncü maddesinin sekizinci fıkrası ile Devlet hizmeti yükümlülerinin ne suretle sözleşme imzalayabilecekleri hususuna açıklık getirilmiş olup, bu fıkra hükmünden hareketle; büyükşehir statüsünde bulunan iller hariç olmak üzere, sadece diğer illerde birliğin bulunduğu il merkezindeki sağlık kurumlarına atanmış olan Devlet hizmeti yükümlüleri ile uzmanlık sözleşmesi imzalanabilecektir.

 

Bilgilerini ve işaret olunan hususlar çerçevesinde gereğini rica ederim.

 

Kurum Başkanı

 

Yönerge İçin Tıklayınız

 

İllere Göre Atama Dağılımı İçin Tıklayınız

 

Hizmet Sözleşmesi İçin Tıklayınız

 

Hizmet Sözleşmesini İndirmek İçin Tıklayınız

 

22 Şub 2013 - 22:42 - A Grubu



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler