Havacılık Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 4 endüstri, 1 çevre ve 2 meteoroloji mühendisliği mezunu olmak üzere toplam 7 havacılık uzman yardımcısı alacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 4 endüstri, 1 çevre ve 2 meteoroloji mühendisliği mezunu olmak üzere toplam 7 havacılık uzman yardımcısı alacak. Başvurular 16 Haziran'da sona erecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden:

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE YARIŞMA SINAVI İLE 5431 SAYILI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNUN 25. MADDESİ GEREĞİNCE İDARİ HİZMET SÖZLEŞMESİNE TABİ OLARAK İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE 7 ADET “HAVACILIK UZMAN YARDIMCISI” ALINACAKTIR.

I. GENEL BİLGİLER

Havacılık Uzmanları, 17/07/2012 tarih ve 28356 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Havacılık Uzmanlığı Yönetmeliği”nin 23. maddesindeki yetkilere sahip ve anılan yönetmelikte www.kpsscafe.com.tr belirtilen görev ve sorumlulukları yerine getirmekle mükellef olan, ücret ve mali haklar dışında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi İdari Hizmet Sözleşmeli personeldir.

ALAN ADET

-Endüstri Mühendisliği = 4 Kişi

-Çevre Mühendisliği = 1 Kişi

-Meteoroloji Mühendisliği = 2 Kişi

TOPLAM 7 Kişi

Genel Müdürlük, yapılacak sınavlar sonucunda yukarıda belirtilen sayılarda başarılı aday bulunmadığı takdirde başarılı olan aday sayısı kadar eleman alabilir.

II. SINAV HAKKINDA GENEL BİLGİLER

A. SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

Sınava katılabilmek için:

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2) Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk gününde 35 yaşını doldurmamış olmak,

3) En az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin mühendislik fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak,

4) Görevini yurtiçinde ve yurtdışında yapmaya engel hali bulunmamak,

5) T.C. Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 07-08 Temmuz 2012 ve 06-07 Temmuz 2013 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS),

- Çevre Mühendisliği alanı için KPSSP-7 türünden en az 70 puan almış olmak,

- Endüstri Mühendisliği alanı için KPSSP-7 türünden en az 70 puan almış olmak,

-Meteoroloji Mühendisliği alanı için KPSSP-7 türünden en az 70 puan almış olmak,

(Yapılacak olan yazılı sınava katılacak olan aday sayısı, göreve başlatılacak pozisyon sayısının 5 katı kadar olacaktır. Son sıradaki adayla eşit puana sahip olan adaylar da yazılı sınava katılmaya hak kazanır.)

6) 07-08/07/2012 tarihlerinde ÖSYM tarafından yapılan KPSS’ nin yabancı dil bölümünden (İngilizce) en az 42 soruya doğru cevap vermiş olmak veya Yabancı Dil Sınavından (2012 Kasım, 2013 Nisan-Eylül, 2014 Nisan) en az (C) seviyesinde puan almış olmak veya başvuru tarihine kadar dil yeterliliği bakımından ÖSYM’nin en son yayımladığı yabancı dil sınavları eşdeğerliklerine göre uluslararası geçerliliği bulunan, 2012 ve sonrasında alınmış başka bir belgeye sahip olmak,

7) Türkiye Halk Bankası Emek Şubesi TR 59 0001 2009 4010 0005 0000 09 no’lu hesaba sınav ücreti olarak 25 TL yatırmak gerekmektedir. (Sınav ücreti iade edilmeyecektir.)

B. SINAV KONULARI, SINAV YERİ VE TARİH:

Sınav yazılı ve sözlü olarak 2 aşamada yapılacaktır.

YAZILI SINAV KONULARI




YAZILI SINAV KONULARI


ALAN
KONULAR


Çevre Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Meteoroloji Mühendisliği
Matematik 1, Matematik 2, Fizik 1, Fizik 2, Diferansiyel Denklemler, Lineer Cebir, Mühendislik Etiği


Yazılı sınavda, 40 adet alan bilgisi ile 10 adet Sivil Havacılık mevzuatına ilişkin olmak üzere toplam 50 adet çoktan seçmeli soru sorulacaktır.

Adayların yazılı sınavda başarılı sayılabilmeleri için 100 puan üzerinden 70 puan almaları gerekmektedir.

YAZILI SINAV TARİHİ VE YERİ

Yazılı sınav 09 Ağustos 2014 Cumartesi günü Anadolu Üniversitesinde/ESKİŞEHİR’ de yapılacaktır. Yarışma sınavı başvuru şartlarını taşıyan adaylara, yazılı sınav yeri ve saatinin belirtildiği “Sınav Giriş Belgesi” adreslerine postalanacak olup, ayrıca Genel Müdürlüğümüzün resmi internet sitesinde de ilan edilecektir.

Ancak isimleri ilan edilmiş adaylardan, sınava katılma şartlarını taşımadığı sonradan tespit edilenler, giriş sınavına alınmayacaktır. Adaylar, sınav öncesindeki kimlik tespitinde kullanılmak üzere yanlarında fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport) ile sınav giriş belgelerini bulunduracaklardır.

SÖZLÜ SINAV

Yazılı sınavda yüz tam puan üzerinden yetmiş puan ve üzerinde not almak şartıyla ilan edilen bölüm kontenjanına göre en yüksek puana sahip olan adaydan başlanarak, göreve başlatılacak pozisyon sayısının en fazla üç katına kadar aday, son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dâhil olmak üzere sözlü sınavına çağrılır.

Sözlü sınav, Ankara’da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü binasında yapılacak olup, yazılı sınavı kazanan ve sözlü sınava katılacak adayların isimleri ile sözlü sınav tarihleri, Genel Müdürlüğümüzün resmi internet sitesinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.

SÖZLÜ SINAV KONULARI

Sözlü sınavda aday aşağıdaki yönlerden değerlendirilir:

a) Yazılı sınavda belirtilen konulardaki bilgi düzeyi,

b) Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek, genel kültür,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

Sözlü sınav sonuç değerlendirmesinde Genel Müdürlüğümüzce belirlenen Komisyon üyeleri tarafından her adaya ayrı ayrı verilen notların aritmetik ortalaması alınacaktır. Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmeleri ortalama en az 70 puan almaları gerekmektedir.

Yazılı ve sözlü sınav sonuçlarının aritmetik ortalamasından oluşan sınav sonuç puanı, en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve en yüksek puan almış adaydan başlanarak kontenjan sayısı kadar aday işe alınacaktır. Bu nedenle sınav sonuç puanı 70 veya üzeri olan her aday sınavı kazanmış sayılmaz. Adayların yazılı ve sözlü sınav notlarının aritmetik ortalamasının eşitliği durumunda, sırası ile yazılı sınavı, İngilizce dil seviyesi puanı ve sözlü sınav notu yüksek olan adaya sıralamada öncelik verilir.

Yarışma sınav komisyonu yazılı ve sözlü sınav sonucunda alınan notların aritmetik ortalamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yaparken ilan edilen kadro sayısı kadarını asil, giriş sınavı duyurusunda belirtilen uzman yardımcısı kadro sayısının yarısını geçmemek üzere, diğerleri yedek olacak şekilde kazananların listesini belirler.

III. SINAVA BAŞVURU ŞEKLİ VE GEREKLİ BELGELER:

1. BAŞVURU ŞEKLİ

Başvurular “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No: 128/A Maltepe/ANKARA” adresine şahsen veya posta yoluyla yapılacak olup 06.06.2014 Cuma günü saat 09.00’da başlayacak ve 16.06.2014 Pazartesi günü saat 16:00’da sona erecektir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

2. GEREKLİ BELGELER

Başvuru Esnasında İstenen Belgeler:

a)Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden (www.shgm.gov.tr) temin edilerek başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulmuş ve fotoğraf yapıştırılmış Havacılık Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu,

b) T.C. kimlik numarası yazılı beyanı,

c) Yükseköğrenim diplomasının veya çıkış belgesinin aslı veya Genel Müdürlükçe onaylı örneği; öğrenimini yabancı ülkelerde yapmış ise denklik belgesiyle birlikte diplomanın Genel Müdürlükçe onaylanmış sureti,

ç) KPSS ve dil yeterliliği belgesinin çıktısı (Adayların beyan ettikleri Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanları Kurumumuzca ÖSYM Başkanlığından teyit edilecektir),

d) 4 adet biometrik fotoğraf (4,5x6 cm son altı ay içerisinde çekilmiş olacak.),

e) Adli sicil beyanı,

f) Görevini yapabilecek derecede sağlıklı bulunduğuna dair yazılı beyan,

g) Türkiye Halk Bankası Emek Şubesi TR 59 0001 2009 4010 0005 0000 09 no’lu hesabına sınav ücreti olarak 25 TL yatırıldığına dair dekontun aslı (Açıklama olarak ad, soyad ve TC kimlik no belirtilmelidir),

Eksik belge ve bilgileri bulunan adayların, eksikliklerini gidermeleri için 5 (beş) iş günü süre verilecek olup, bu süre içinde eksiklikleri gideremeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

SONUÇ

Nihai sınav sonucu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

IV. SINAV BAŞVURUSU İÇİN MÜRAACAT EDİLEBİLECEK YER:

T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü

İnsan Kaynakları Müdürlüğü 5. Kat 510 No’lu oda.

Tel: (0 312) 203 60 97, 203 61 16, 203 62 00, 203 62 53

Maltepe/ANKARA

İlan olunur.

09 Haz 2014 - 14:51 - Sözleşmeli Personel



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler