9 Temmuz YÖKDİL Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Soru ve Cevaplar Yayımlandı mı?

YÖKDİL sınav sonucu ne zaman açıklanacak? YÖKDİL soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak? YÖKDİL puan hesaplama nasıl yapılır? İşte detaylar.

YÖKDİL sınavının sona ermesinin ardından sınava giren binlerce aday, sınav soru ve cevaplarının açıklanmasını beklemeye başladı. Peki YÖKDİL sınav soru ve cevap kitapçığı ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sınav soru ve cevap kitapçıklarına nereden ulaşabilirim?

9 Temmuz Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleştirilen YÖKDİL sınavına giren binlerce aday, sınavın sonra ermesi ile birlikte YÖKDİL sınav soru ve cevap kitapçığının ve sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı.

Türkiye genelinde toplamda 35 sınav merkezinde tek oturum üzerinden gerçekleşen YÖKDİL sınavı Anadolu Üniversitesi tarafındna gerçekleşti. Sınav Anadolu Üniversitesi tarafından yapıldığından dolayı sınav soru ve cevapları sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresi üzerinden adaylara duyurulacak.

Puan Hesaplama Nasıl Yapılacak?

YÖKDİL sınavına giren adayların en çok aradığı bir diğer kelime ise sınav puanlarının nasıl hesaplanacağı oldu. YÖKDİL sınav puanı hesaplamasında, doğru soru sayısı soru sayısına bölünecek ve 100 ile çarpılacak. Çıkan sonuç ise YÖKDİL sınav puanınızı size verecek. YÖKDİL sınavı puan hesaplamasında ise sadece doğru cevaplar dikkate alınır. Yanlış cevaplar puana etki etmemektedir.

YÖKDİL Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YÖKDİL sınavına ait sonuçlar, Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanacak olup sonuçların açıklanacağı tarih henüz açıklanmadı. Ancak sınav sonuçlarının kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.

YÖKDİL'in Kapsamı

YÖK Başkaı Yekta Saraç yaptığı son açıklamada YÖKDİL sınavı ile ilgili, "YÖKDİL'in kapsamı genişliyor. Yükseköğretim tarihinde ilk 'alana özgü' dil sınavı olan YÖKDİL, artık TUS ve DUS için de kullanılabilecek." ifadesini kullandı.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

09 Tem 2017 - 16:05 - YDS Haberleri



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler