Yaz Saati Uygulaması İle İlgili Karar!..

Türkiye’de uygulanan sürekli yaz saati uygulaması, Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre 28 Ekim 2018 tarihinde sona erecek. Fakat bu tarihten önce yapılacak bir başka düzenlemeyle “sürekli yaz saati uygulamasının” uzatılacağı tahmin ediliyor.

7 Eylül 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe konulan kararla birlikte gün ışığından daha çok yararlanabimek için sürekli yaz saati uygulamasına geçilmişti. Getirilen yaz saati uygulamasının sürekli olarak devam edilmesinin planlandığı ve bu yönde hazırlıklar yapıldığı belirtilmişti. 23 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazete’de yer alan kararnamede, yaz saati uygulamasının 2017 yılında da devam ettirileceği, kış saati uygulamasına 28 Ekim 2018 pazar günü 04.00’ten itibaren geçileceği belirtildi. Buna rağmen, söz konusu tarihten önce yeni bir kararla sürekli yaz saatinin yeni bir düzenlemeyle daha önce olduğu gibi bir yıl daha uzatılacağı tahmin ediliyor.

Özellikle Avrupa Birliği’nin (AB), sene boyunca yaz saati uygulama kararının, enerji yönetimine yaz saatine devam etme konusunda destek olacağı belirtiliyor.  

Vatandaşlardan gelen şikayet dilekçeleri, kış saati uygulamasında gün ışığından mesai saatleri içerisinde yeterince faydalanılamamasından dolayı ticaret ve ekonomik etkilerinin olumsuz olduğu, kış saati uygulamasının olumsuz etkilerinin özellikle doğu illerinde arttığı gerekçelerini dikkate alan Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu Başkanlığı, konuyu gündeme alarak değerlendirmeye başlamıştı. Bunun üzerine, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan ekonomik, psikolojik ve sosyal analizlerin yer aldığı detaylı rapora göre; Türkiye’de 2016 yılında sabit saat uygulamasına geçilmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na göre uygulama önemli ölçüde tasarruf sağladı.

Kaynaklar; TGRT Haber

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

25 Eyl 2018 - 10:05 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

Yyy yyy - Allah 8 saatten fazla çalışan işçiye yardım etsin askeri ücret zaten belli birde özel sektör istediği gibi çalıştırıyor yetkililer de özel sektörü destekliyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:05
03

haha haaaa - asgari diyecektin ama askeriyeyi karıştırmışsın..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:05
02

El işçiliğinde 4 saatten fazla çalışmak >>> - Haksızlık sistemli köleliktir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:05
01

Muhammet Güler - SUREKLI YAZ SAATININ NASIL BIR TASARRUF SAGLADIGINI ANLAMIS DEGILIM. BARI BU KONUDA TOPLUMU BILGILENDIRSELER.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 10:05


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler