Whatsapp Yazışmaları Fazla Mesai Olarak Geçer Mi?

Ek mesai çalışma hayatının en tartışmalı konularından birisi haline gelmiş durumda. SGKrehberi isimli internet sitesinde konuyla ilgili bir habver yayımlandı.

Whatsapp Yazışmaları Fazla  Mesai Olarak Geçer Mi?

Ek mesai çalışma hayatının en tartışmalı konularından birisi haline gelmiş durumda. SGKrehberi isimli internet sitesinde konuyla ilgili bir habver yayımlandı.

İş davalarının büyük bir bölümünü oluşturan fazla mesai ücreti talebi, çoğu zaman işçi ve işvereni karşı karşıya getiriyor. Özellikle fazla mesainin yoğun olduğu bazı mesleklerde Whatsapp yazışmaları fazla mesai olarak geçer mi tartışması yaşanmaya başladı. Örneğin bir turizm firmasında, banka ya da satışla ilgili bir yerde çalışıyorsunuz mesai saatiniz bitiyor, akşam evinize gidiyorsunuz bir bakıyorsunuz ki 20-30 mesaj, hepsi de amir ya da patrondan 'Bilmem ne bey şu halledildi mi, bilmemne hanım sana zahmet şu raporları bir yolla' gibi mesajlar geliyor. Bu konuda yasal bir düzenleme de bulunmuyor. Fakat işveren ve amirlerin özellikle akıllı telefonların artışından sonra mesaisi biten çalışanları bir şekilde geren bu mesajlarının fazla mesaiye girmesi de söz konusu.

Whatsapp ya da internet mesajlarıyla ilgili emsal niteliğinde bir karar şimdilik bulunmuyor fakat, fazla mesainin ispatı açısından ileride yaşanabilecek sorunların önüne geçme adına iş yeriyle yapılan görüşmelerin kayıt altında tutulmasında fayda bulunuyor.

BU KONUDA SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ, WHATSAPP YA DA DİĞER İLETİŞİM UYGULAMALARINDAN MESAİ SAATİ DIŞINDA RAHATSIZ EDİLDİĞİNİZ OLUYOR MU?

KPSSCAFE - ANKARA

28 Şub 2018 - 16:34 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler