Valinin hakaret ettiği öğretmen kalp krizinden öldü

Geçtiğimiz hafta Yalova Valisi tarafından öğrencilerinin gözleri önünde hakaret edilip sınıftan kovulan öğretmen Halil Serkan Öz, kendisi için düzenlenen saygı yürüyüşü sırasında kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti.

   Geçtiğimiz hafta Yalova Valisi tarafından öğrencilerinin gözleri önünde hakaret edilip sınıftan kovulan öğretmen Halil Serkan Öz, kendisi için düzenlenen saygı yürüyüşü sırasında kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi'nde, dersanede kıyafetlerini beğenmediği için azarlayarak sınıftan kovduğu öne sürülen öğretmen Halil Serkan Öz için dün akşam 'Saygı Yürüyüşü' adı altında yürüyüş düzenlendi. Eylem sırasında rahatsızlanan Halil Serkan Öz, hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak kalp krizi geçirdiği anlaşılan Öz, ambulansla Bursa'ya sevk edildi. Yolculuk srasında ambulansta iki kez duran kalbi çalıştırıldığı belirtilen Öz, hastaneye yetiştirilemeyerek yaşamını yitirdi.
Termal Fen Lisesi'nde Matematik Öğretmeni olarak görev yapan Öz'ün, eşinden boşandıktan sonra anne ve babası ile kaldığı öğrenildi. TÜBİTAK tarafından ödül alan talihsiz öğretmenden geriye, miting alanında rahatsızlandığı sırada çekilen görüntüler kaldı.
SENDİKALARDAN TEPKİ
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi'nde, kıyafetlerini eleştirdiği öğretmene hakaret edip bu öğretmenlere izin verdiği için yöneticiyi azarladığı iddiası, sendikacıların tepkisine neden oldu. Yalova'da bulunan bazı sendikalar, düzenledikleri 'Öğretmene Saygı Yürüyüşü' ile Vali Cebiroğlu'nu protesto ettiler.
Eğitim Sen Yalova Şubesi Başkanı Cevat Güneş'in, geçtiğimiz hafta Termal Fen Lisesi'ne giden Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun, kılık ve kıyafetinden dolayı öğretmen Halil Serkan Öz'e sınıf içerisinde, "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret edip, okul idarecilerine ise "Siz eş...başı mısınız burada? Yönetemiyorsanız istifa edin" diyerek çıkıştığı iddiaları, sendikaların tepkisine neden oldu.
ÖĞRETMENE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ
Dün akşam Gazipaşa Caddesi'nde toplanan, Eğitim-Sen, Türk Eğitim Sen, Aktif Eğitim Sen ile Eğitim-İş Sendikalarının Yalova Şubesi üyeleri, "Öğretmene Saygı Yürüyüşü" adını verdikleri eylem yaptılar. "Sendikal hakkımız engellenemez", "Tek tip öğretmen olmayacağız" sloganları atarak yürüyen kalabalık, Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.
Burada konuşan Termal Fen Lisesi Öğretmenlerinden Özgür Girişen, "Geçtiğimiz hafta Yalova Termal Fen Lisesi'nde bir öğretmen ve okul idarecisine sınıf içerisinde, öğrencilerin karşısında hakaret edilmiştir. Mülki amir olarak valinin kurumları ziyaret etmesi son derece doğaldır. Ancak, ziyaretlerdeki nezaket sınırlarını aşan baskıcı davranışları ve üslubu kabul edilebilir değildir. Ayrıca Valinin kılık kıyafet yönetmeliğiyle ilgili alınan sendikal kararın engellenmesine yönelik açıklamalarda bulunulması da, Anayasal bir suç olarak değerlendirilmektedir. Yaşanan bu olayla ilgili kamuoyunda ve eğitim çalışanlarında oluşan olumsuz algının bir an önce giderilmesi ve bir daha yaşanmaması için tüm eğitim çalışanları olarak bir aradayız" dedi. Girişken, siyasetcilerin ve bazı yönetcilerin açıklamalarıyla, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştığını da sözlerine ekledi. (DHA)

04 Nis 2015 - 11:57 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler