Vali Öğrencilerin Yanında Öğretmene Hakaret Edip Kovdu!

Yalova valisi fen lisesinde öğrencilerin önünde öğretmenlerine hakaret ederek sınıftan kovdu. Detaylar yazımızda..

Eğitim Sen Yalova şubesinin açıklaması: "Yalova Fen Lisesi'nde çalışan üyemiz Halil Serkan ÖZ’e bugün (27 Mart Cuma) Yalova Valisi tarafından, ders esnasında öğrencilerin önünde, "Bu saç sakal ne, sen ne biçim öğretmensin, öğrencilerine böyle mi örnek oluyorsun, çık dışarı o sakalını kes, insanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verir!" diyerek hakaret etmiştir."


Vali okul idaresine: "Siz eşekbaşı mısınız burada, yönetemiyorsanız istifa edin!"

Daha sonra Vali okul idaresine "Siz eşekbaşı mısınız burada, yönetemiyorsanız istifa edin!" diyerek hakaret etmiştir.


Olayın ardından öğretmenler odasında toplantı yapan Yalova Valisi kıyafet yönetmeliğini hatırlatarak herkesin buna uyması gerektiğini söyleyince Eğitim Sen üyesi bir öğretmen "Yönetmeliği biz biliyoruz, zaten amacımız bunun değişmesi ve sesimizi duyurabilmek için eylemdeyiz." demiş, Vali ise "Yönetmeliği bilerek eylem yapıyorsanız anarşistsiniz." demiştir.



Eğitim Sen Yalova Şubesi:


Yalova Valisi tarafından, kılık kıyafet özgürlüğü eylemi yapan öğretmenlere soruşturma açılması konusunda idarecilere görüş bildiriliyor ve baskı yapılıyor.


Sendikamızın aldığı karar gereği 7 Ekim 2013 tarihinden beri "Özgür Kılık Kıyafetlerle İş Yerlerine Gidilmesi" eylemimiz sürmektedir. Bu konuda bazı üyelerimize soruşturmalar açılmış ve cezalar verilmiştir. Ancak verilen bu cezaların tamamı yargıya aktarılmış ve iptal edilmiştir.



Eğitim Sen yasayı işaret ediyor.

Yalova Valisine hatırlatmak isteriz ki Sendikalar, 87 no'lu ILO Sözleşmesinin 2 ve 3. maddeleri, Anayasamızın 53/2, 90/5. maddeleri, 657 sayılı Yasanın 22. maddesi uyarınca kamu görevlilerinin çıkarlarını savunmak ve geliştirmek için kurulmuş yasal örgütlerdir. Bu örgütler 87 no'lu ILO Sözleşmesinin 3/1. md. ve fıkrası, 151 no'lu sözleşmenin 3. maddeleri uyarınca kamu görevlilerinin çıkarlarını savunmak ve geliştirmek amacı ile etkinlikler düzenlemek hakkına sahiptir. 87 no'lu sözleşmenin 3/2. maddesi uyarınca kamu otoriteleri bu hakkı sınırlayacak veya bu hakkın yasaya uygun şekilde kullanılmasına engel olacak müdahalede bulunamaz. Sendikal faaliyet kapsamında bulunan eylem etkinlik kararının bu anlamda engellenmesi ve sınırlandırılması, işaret edilen kanun ve anayasal teminat altında olan sendikal faaliyette bulunma hakkını engeller niteliktedir. Söz konusu olan bu tutumun, esasında Türk Ceza Kanunu’nun 118. Maddesinde yer alan “Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi” suçuna sebebiyet vereceği de açıktır.

30 Mar 2015 - 04:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler