Vali Açıkladı! 5 Bin Kişiye İş Fırsatı

Giresun'un Bulancak ilçesinde yapımı devam eden Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesiyle birlikte 5 bin kişiye iş imkanı sağlanacak.

Giresun'un Bulancak ilçesinde yapımı devam eden Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesiyle birlikte 5 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Güresun'un Bulancak ilçesi Pazarsuyu köyü sınırları içerisinde 445 bin metrekare üzerinde inşa edilen OSB için 49 milyon Türk Lirası kamulaştırma yapıldı. Yaklaşık iki sene önce başlayan projenin alt yapı çalışmalarında bu sene neticeye ulaşılması planlanıyor. Giresun Valisi Harun Sarfakıoğlulları, şehrin ikinci büyük Organize Sanayi Bölgesine çok büyük önem verdiklerini, bölgenin hem ekonomik kalkınma açısından hem de istihdam açısından büyük bir ivme yaşayacağını söyledi.

Sarıfakıoğlulları, "OSB'de kurulacak tesisler vasıtasıyla işsizlik azalacak, üretimde uzmanlaşma sağlanacak, kalifiye eleman yetiştirilerek bölgesel kalkınma ve gelişme artacaktır. Buradaki fabrikaların tam kapasite ile çalışmaları halinde 5 bin kişilik istihdam hedeflenmektedir. Yatırımcılarımızın taahhütleri bu hedefi desteklemektedir. Bulancak OSB, ilimizde ve yöremizdeki işsizlik oranının azalmasına katkı sağlayacak, durağan iş gücü kapasitesi aktif hale gelecektir. Böylece ilimizin ekonomisine katma değer kazandıracak, sosyal ve kültürel yaşama olumlu katkılar sağlayacaktır" dedi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kpss cafe mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz.

KPSSCAFE - ANKARA

23 Nis 2018 - 16:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler