Uzman Çavuşların Beklediği Müjdeli Haber Geldi

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Uzman çavuşların uzun süredir beklediği müjdeli haberi TBMM'de verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonunda bakanlığın 2018 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı...

Uzman Çavuşların Beklediği Müjdeli Haber Geldi

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Uzman çavuşların uzun süredir beklediği müjdeli haberi TBMM'de verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonunda bakanlığın 2018 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı, Uzman erbaşlara zati silah verilmesine yönelik düzenlemenin KHK'ya konulacağını söyledi.

Bakan Canikli, "Uzman erbaşlara da zati silah edinme imkanı getiriliyor." dedi. 15 Temmuz gazileri , şehitleri ile diğer gazi ve şehitler arasında fark olduğuna yönelik milletvekillerinin tepkilerine de yanıt veren Canikli, herhangi bir fark gözetilmediğini söyledi. Bakan Canikli, "15 Temmuz gazileri ile diğer gaziler arasında şu anda hiçbir fark yok.

Sadece 15 Temmuz gazilerine bir defaya mahsus verilen bir tazminat söz konusu, geçici. O uygulandı, bitti. Onun dışındaki farklılıkların hepsini giderdik. Bir fark sadece şehitlerin çocuklarının askerlik hizmetlerinden muaf olmasıyla ilgili konuda var. O da yükümlü olan şehitlerimizin birinci derece yakınlarına askerlik muafiyeti var ama görev olarak bu işi yapanların yani muvazzaf subay, astsubay, polis olarak yapanların şehit olmaları halinde onların birinci derece yakınlarına askerlikten muafiyet imkanı verilmiyor. Şimdi onu sağlıyoruz. KHK ile o düzenleme yapılacak. Tek fark şehit olan muvazzaf subay, astsubay, polislerin çocuklarının askerlikten muaf olmamalarına ilişkin kuralı değiştiriyoruz, onlara da o muafiyet sağlanıyor. Onunla ilgili KHK düzenlemesi önerildi." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

22 Kas 2017 - 22:53 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler