Uysal'dan Gençlere Sektör Tavsiyesi! İş İlanları Artıyor, Oraya Yönelin

Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal'dan gençlere sektör tavsiyesi. İş ilanlarındaki artışı örnek gösteren Uysal, gençlerin bilişim sektörüne yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kariyer.net isimli kariyer sitesinin Genel Müdürü Fatih Uysal, İstihdam teşviklerinin olumlu etkisinin gelecek dönemde daha çok görüleceğini belirterek, yeni açıklanan teşviklerin etkisinin imalat ve bilişim sektöründe Nisan itibariyle görüleceğini söyledi. Ankara'da bir araya geldiği basın mensuplarına Kariyer.net ve istihdam piyasasına dair değerlendirmelerde bulunan Uysal, işsizlik oranında geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 2,2 puan düşüş yaşandığını bunun Milli İstihdam Seferberliği kapsamındaki teşvikler sayesinde olduğunu söyledi.

Gençlere kodlama öğrenmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Uysal, "Bilgisayar mühendisi olmanıza gerek yok. Dil öğrenir gibi kodlama öğrenmeye önem verin. Gelecekte yapay zeka verimlilik anlamında olumlu olacak. Tekrara ve tahmine dayalı işler yapay zeka tarafından yapılacak" dedi. İş ilanlarında bilişim ile ilgili yeni pozisyonların görüldüğünü ve gelecekte bu pozisyonların artacağına dikkat çeken Uysal, veri analistliği, çevik yöntem koçluğu, sistem mühendisliği, veri ambarı mühendisliği, yazılım mimarlığı, siber güvenlik uzmanlığı, sayısal finans analistliği gibi yeni pozisyonları örnek gösterdi.

KPSSCAFE - ANKARA

17 Nis 2018 - 16:53 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Rc - Kayseri adliyesi mülakat sonuçlarını açıklamış haber yapın :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Nisan 16:53


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler