Ünlü Sanatçıdan Şok Çıkış: İngilizce Eğitim Kaldırılsın

Şarkıcı Kıraç, kendisinin bir vatansever olduğu görüşünü dile getirirken Türkiye'de İngilizce eğitim verilmemesi gerektiğini öne sürdü. Kıraç'ın iddiasına göre İngilizce eğitim "Türk yaşam şeklini darmaduman ediyor."

Ünlü Sanatçıdan Şok Çıkış: İngilizce Eğitim Kaldırılsın
Ünlü Sanatçıdan Şok Çıkış: İngilizce Eğitim Kaldırılsın
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Sabah gazetesinden Özlem Avcı'ya konuşan Kıraç'ın açıklamalarından bir kısım şöyle:

"Ben bir vatanseverim; İngilizce eğitim kalkmalı. Dünya ve hayatla ilgili kaygılarım var. Çocuklarım okulda İngilizce sıkıntısı yaşıyorlar. O dili zorla öğretmeye çalışıyorlar. Çok çalışkanlar ama İngilizce dersinde mutsuzlar.

Türkiye'de İngilizce eğitime son verilmeli. Bazı anne-babalar İngilizce öğrenilmesini bir numaralı eğitim olarak görüyor. İngilizce eğitim, Türk yaşam şeklini darmaduman ediyor.

‘İDEOLOJİLERİ BİR TARAFA BIRAKIP VATANIMIZA KİLİTLENMEMİZ GEREKİYOR’

Ben vatanseverim. Bütün ideolojilerimizi bir tarafa bırakıp vatansever olmamız ve vatanımıza kitlenmemiz gerekiyor. Türkiye bir şekilde Amerikan hegemonyasından kurtulmalı.

Tam bağımsız bir ülke olmak zorundayız. Amerika bir şirket devleti; dünyayı şirket gibi yönetmek istiyor. Türkiye her yönden kendine yetebilir hale gelmelidir."

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

12 Nis 2019 - 22:22 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

04

bir vatandaş - Türk eğitim sistemi. Ingilizce öğrenmeye uyarlanamadı ki zaten. Üniversitede Avrupa'dan bir akademisyen konferans için gelmişti. Bir arkadaş "Türkiye'yi niye AB'ye almıyorsunuz? " dedi. O akademisyen de tıklım tıklım dolu salona kaldırdı dedi ki: "Bu salonda kaç kişi Ingilizce biliyor?" Hiçbir kimseden ses çıkmadı. Çünkü kimse bilmiyordu. Bunu AB bile biliyor. Şimdi eğitim de matematik, Türkçe, Ingilizce, fen bilimleri (fizik, kimya biyoloji) vb derslerin hepsi seçmeli olmalı.(Zorunlu seçmeli değil) insanlar başarılı olduğu alanlardaki dersleri ta en bastan seçmeli. Sonra kendisini geliştirmek isteyen zaten yönelir. Zorla bir şey öğretilemez. Ezberci?, sınavcı, dayatmacı kafa ile hiçbir şey ogretilemez. Tam tersi beyinleri koretmekten başka bir sonuç vermez. Çünkü suan ki eğitim sistemi, öğrencilerin kendilerini gelistirmelerinin önüne geçmektedir. Bununla da değil dünyanın anahtarı Ingilizce, ana dilimiz Türkçe bile doğru düzgün öğretilemiyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Nisan 22:22
02

Hikmet - Doğru demiş. Hem öğretmeyi beceremiyorlar hemde çok zorunluymuş ve geleceğimiz buna bağlıymış gibi empoze ediyırlar. Yurt dışıyla iş yapmak isteyen kişi öğrenmeli. Bireysel olmalı. Herkez ingilizce okutulan okullardan mezun ama nedense kimse ingilizce konuşamıyor ve yazamıyor. Saçmalık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Nisan 22:22
01

Vatansevermiş hadi ordan - Doları da kaldırsana bakim sıkıysa tabi bağımsız ol yani bu ülkede hala diktatörlük vatanseverlikten bahsediyor yüzde 52 van tuşpa da hdp kazanıyor yüzde 20 ile akp ye veriyor dünyanın hiç bir yerinde böyle bir diktatörlük yok nazileri bile geçnişsiniz haberiniz yok...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Nisan 22:22


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler