TSK’dan Sincar’a hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Irak'ın kuzeyinde teröristler tarafından üs bölgesi olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine hava harekatı gerçekleştirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Irak'ın kuzeyinde teröristler tarafından üs bölgesi olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine hava harekatı gerçekleştirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri  (TSK) tarafından Irak’ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel ve depoların hedef alındığı bir operasyon düzenlendiği bildirildi.

TSK tarafından yapılan açıklamada, “PKK/KCK/PYD/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak Kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51'inci maddesi çerçevesinde, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak Kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerindeki terör yuvalarına karşı bir hava harekâtı icra edilmiştir.

İcra edilen harekâtta, ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel ve depolar hedef alınmıştır. Harekâtın planlama ve icrasında, sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri geçmişte olduğu gibi bugün de Ülkemizin ve Milletimizin beka ve güvenliği için kendisine verilen görevleri, sarsılmaz bir inançla yerine getirme azim ve kararlılığındadır” ifadelerine yer verildi.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

13 Ara 2018 - 21:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler