TRT 208 Şarkının Çalınmasını Yasakladı-İşte O Liste

Son dakika haberi: TRT , ünlü şarkılara ait birçok şarkıcının çalınmasını yasakladı. Konuyu gündeme getiren CHP'li Sertel, Atatürk'e hakaret eden çok sayıda programın neden yasaklanmadığını sordu. Öte yandan yasaklanan şarkıların da listesi yayımlandı.

TRT 208 Şarkının Çalınmasını Yasakladı-İşte O Liste
TRT 208 Şarkının Çalınmasını Yasakladı-İşte O Liste
+3
Haber albümü için resme tıklayın

TRT çok sayıda Türkçe ve Kürtçe şarkıyı yasakladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Sayıştay raporunda yapılan tespitlere dikkatleri çekti. Bu raporda yasaklanan program ve şarkıların hangileri olduğu soruldu. TRT Yönetimi tarafından KİT Komisyonu üyelerine verilen yanıtta “Akıl Çıkmazı”, “Dört Duvar Özgürlük” isimli televizyon programların ve 142 Türkçe ile 66 Kürtçe şarkı sözünün 6112 Sayılı Yasanın 8. Maddesi 1.fıkrası ilgili bentleri çerçevesinde yasaklandığına yer verildi.

CHP'li Sertel konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "TRT, 2013 yılında darbe döneminde ‘yayınlanamaz’ kararı verdiği ‘Yasaklı Şarkılar’a iade-i itibar yaparak, özel bir program hazırlamıştı. Peki bugün yasakladığı ses sanatçıları için ne yapacak? Darbe dönemi çok gerilerde kaldı ancak AKP iktidarında hemen her konuda darbe dönemini dahi aratan gelişmeler yaşanmaya devam ediyor." dedi.

ATATÜRK'E HAKARET EDEN PROGRAMLARA YASAK YOK

CHP Milletvekili Atila Sertel, özellikle TRT Müzik kanalında Saray’a giden sanatçıların şarkılarının, konserlerinin sıklıkla yayınlandığını belirterek Atatürk'e hakaret eden programların devam ettiğine yer verdi. Sertel açıklamasında "Atatürk’e hakaret edilen dizi ve programlara herhangi bir yasak konulmazken, halkın parasıyla ayakta duran TRT’de halka mal olmuş çok sayıda sanatçının ve seslendirdikleri şarkıların yasaklanması tam da AKP iktidarını yansıtmaktadır” dedi.

NEDEN YASAKLANDILAR?

TRT yasaklama kararını 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Kanunun 8.maddesinebirinci fıkrasına aykırılıktan verdi.

Yayın Hizmeti İlkeleri, başlığını taşıyan maddenin birinci fıkrası özetle şöyle;

Yayın hizmetleri;

- Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı olamaz.

- Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya
toplumda nefret duyguları oluşturamaz.

- Terörü övemez ve teşvik edemez, terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez, terör örgütlerinin korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte olamaz.

- Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.

- Suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici nitelikte olamaz.

- Müstehcen olamaz.

- Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez.

-  Şiddeti özendirici veya kanıksatıcı olamaz.

2016 yılında TRT tarafından yasaklanan şarkılardan bazıları ve seslendiren sanatçılar şöyle:

KPSSCAFE.COM.TR  | ANKARA

28 Şub 2018 - 17:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler