Sütcü: 'KPSS tek yol değil, girişimciliği teşvik edelim'

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, gençlerin üniversite bitince KPSS'ye girip devlette çalışmak istediklerini belirterek, 'Oysa KPSS tek yol değil, girişimciliği teşvik edelim' dedi.

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, gençlerin üniversite bitince KPSS'ye girip devlette çalışmak istediklerini belirterek, "Oysa KPSS tek yol değil, girişimciliği teşvik edelim" dedi.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Çukurova Üniversitesi'nde 2 gün süren 20. Ulusal İktisat Sempozyumunda, çok sayıda diplomasız işsizin bulunduğu ülkemizde, bu durumun avantaja çevrilmesi gerektiğini belirterek, önerilerde bulundu.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Türkiye Ekonomi Kurumu ve Çukurova Üniversitesi işbirliği ile Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen ve ekonomistlerin Türkiye ve dünya ekonomisinin son durumu hakkında sunumlar gerçekleştirdiği sempozyumda bir konuşma yaptı.

Sütcü, sanayicilik yaşamından örnekler vererek yaptığı konuşmada, üniversiteli gençlerin mezun olmadan hayata hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Salonda bulunun üniversiteli gençlere, daha okulu bitirmeden iş hayatına girmeleri tavsiyesinde bulunan Sütcü, şunları söyledi:

"Gençlerimiz üniversiteyi bitirince 'dünyalar benim oldu' diyor ama esas hayat üniversiteyi bitirdikten başlıyor. Bu dönem gençlerimiz için hayatın dönüm noktasıdır. Bu nedenle okulu bitirmeden, üç aylık yaz tatilinin bir ayını gezip eğlenmek, 2 aynın da çalışarak değerlendirilmesini öneriyorum. Bunun için biz AOSB olarak üniversitelerimizle işbirliği içinde çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Çünkü, yeni mezun gençlerimiz sanayicilerimizin yanında çalışmaya başladıklarında bekleneni veremedikleri için ustalarına mahcup oluyorlar, daha sonra da ne yazık ki işi bırakabiliyorlar."

Dünya ile rekabet edebilecek katma değerli ürünlerin üretiminin gençler sayesinde olacağına dikkati çeken Sütcü, şunları kaydetti:

"Makinaları çalıştıracak mühendisimiz yok. Adamamızda işsizlik oranımız yüksek ve Türkiye'nin ortalamasının üstünde. İşsizliğin dezavantajlarını avantaja çevirmek zorundayız. Bunun için gençlerimiz mesleki eğitime yönelsin, bizler de imkanlar yaratalım. Güçlü bir ülke olmak için ekonomik yönden de güçlü olmak zorundayız. Ekonomik güç de üretimden, istihdamdan, katma değerli ürünler üretmek ve ihracatta rekabet gücüne sahip olmaktan geçer. Üniversite hocalarımıza, AR-GE yapan hocalarımıza sahip çıkmamız lazım. Bu memleket bizim. Ülkemize Suriye'den gelen 4 milyon insan var. Bizim ise açık söyleyeyim ki gidecek yerimiz yok. Bu memlekette yaşayıp nefes alıyorsak bu memlekette sorumluluklarımızın olduğunun bilincinde hareket etmemiz lazım."

Girişimcilik önerisi

Bekir Sütcü, üniversite hocalarından da ricada bulunarak, "Girişimciliği teşvik edelim. Şu an gençlerimize bakıyorum; üniversite bitince KPSS'ye girip devlette çalışmak istiyor. Oysa KPSS tek yol değil, girişimciliği teşvik edelim. Devletin, belediyelerin verdiği işlerden daha iyi kazanç getirenleri var. AOSB'miz 40bin kişinin istihdam edildiği bir yerdir. Gençlerimize buradan faydalanmalarını tavsiye ediyorum. Türkiye'de 320 organize sanayi bölgesi için de ilk 5'te yer alıyoruz. Hocalarımızın da ifade ettiği gibi Adana'mız olması gerektiği yerde değil. Son dönemlerde Valiliğimizin öncülüğünde Adanamız için hep birlikte sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımızla beraber projeler geliştiriyor, hayata geçirilen projeler için destek veriyoruz. Adana-Mersin yolu ve Adana - Ceyhan yolu üzerinde ticaret odasına kayıtlı binin üzerinde sanayi kuruluşları var. Biz sayın hocalarımız önünde söz veriyoruz. İstihdam ve stajla ilgili ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bunu sosyal sorumluluk olarak görüyoruz" dedi.

Sanayici ve AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Çukurova Üniversitesi ve Alparslan Türkeş Üniversitesi ile AOSB olarak protokol yaptıklarını, Kamu Kampüsü oluşturduklarını, üniversiteli gençlere fırsatlar sunduklarını anımsatarak, bu imkanlardan fayda sağlanmasını önerdi.

20 Eki 2019 - 17:28 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

musa - özel sektörlerdeki çalışma şartları rahatlatılsa haftasonu iki gün tatil olsa maaş asgari ücretin iki katı olsa kimse yaşadığı yeri bırakıpta devlet memuru olaceğım diye il il dolaşmaz emin ol dostum veya onuda geçtim kasiyerlik filan antin kuntin işlerdede insanlar 2 gün izin hakkına sahip olsa yani köpek gibi çalışmasa, primle ek yardımlarla devlet destekleriyle maaş 3000 civarına gelse kimse üniv bitirip memur olcam diye kasmazz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 17:28
08

haydar bas - aynen 3000 ihya etmeyecek kadar olsa bile insanca yaşamaya elverişli bir rakam

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 17:28
07

Çağrı - Hayatının 16 yılını eğitime veren gençlere verdikleri maaş 2200 tasladıkları patronluk bilmem kaç. Teşvik diyor birde vereceğiniz teşvik ne 30 bin tl 50 bin tl olacakta cebinde bir mezunum birşeyler yapabilsin. Hibelerde bile paran yoksa hibe vermiyorlar. Devlette en azından bu tür şeyler yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 17:28
06

ömer - kpss tek yol değil diyorsunuz ama eğitime yıllarını vermiş birisine ırmağı geçtin derede boğul demek bu herkes mışıl mışıl bilmem ne marka yatağında uyurken ben cumartesi pazarları bile haftasonu kurslarına gidyordum o günleri unutamam yarıyolda bırakırsam da o günlere ihanet etmiş olurum beyefendi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 17:28
05

Kpss95 - Ne demek kpss tek yol değil? Siz oraya nasıl geldiniz önce onu bir açıklayın? Girişimcilik babanızın hayalleri ile olmuyor hükümet yanlısı dayısı olmayan birisi nerdeyse full çekmesine rağmen yerleşmezken insanlarla dalga geçer gibi konuşmalariniz yok mu? Tarih sizleri affetmeyecek STK'lar odalar ve hükümet bu ülkeye bir Arap kültürü olan torpili rüşveti adam kayırmayi yozlaşmayı soktugunuz için ne tarih ne o dilinizden düşmeyen Allah affetmeyecek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 17:28
04

Sosyolog - Sermaye'yide teşvik etsen keşke!!!!!! Hey!!! Allahımmmmmm

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 17:28
03

Felsefeci - Musa beyin yorumuna aynen katılıyorum özel sektörde insanlara köle muamelesi yapıyorlar inszn yrrine bile koymuyorlar yaşamaktan bile bıktım yıllardır özelde milletin oyuncağı olduk

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 17:28
02

sinan - ya bırakın bu işleri adamın içinde girişimci ruh yoksa ne olacak zorla mı girişimci yapacaksınız diyelim adam eğitim fakültesi mezunu tek çaresi de öğretmen olmak olan dayısı da olmayan bi adamın bu ülkede kpss den başka bi çaresi var mı Allah aşkına oturduğunuz yerden boş boş konuşmak kolay tabi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 17:28
01

Çelişkili - O zaman görev yaptığınız bölgede işsizlik neden yüksek diye sorarlar...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ekim 17:28


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler