Son Dakika! Az Önce Açıklandı '2 Bin Kişi Alınacak' (Gelir Uzmanı , Denetim Elemanı)

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Maliye Bakanlığı'na gelir uzmanı ve denetim elemanı alınmasıyla ilgili yetki verildiğini açıkladı. Maliye Bakanlığı 2 bin personel alımı yapacak.

Hükümetten Açıklama! 2 Bin Kişi Alınacak (Gelir Uzmanı , Denetim Elemanı)

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Maliye Bakanlığı'na gelir uzmanı ve denetim elemanı alınmasıyla ilgili yetki verildiğini açıkladı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Maliye Bakanlığımıza bin gelir uzmanı, bin de denetim elemanı alınması konusunda kanuna düzenleme koyulması hususunda yetki verildi. Bu çerçevede de ayrı bir düzenleme yapılacaktır." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalar. Kilis ve Hatay ilindeki esnaf ve çiftçilerin kredi ödemeleri 1 yıl ertelenirken, Kilis'in tamamı için vergi borçlarının 1 yıl boyunca ertelenmesi kararı alındı.

KİLİS ve HATAY  İLİ İÇİN ERTELEME KARARI

Bekir Bozdağ :"Kilis'in tamamı için vergi borçları 2018 yılı sonuna kadar ertelendi. Kilis ve Hatay illerindeki esnaf ve çiftçilerin kredi ödemeleri faizsiz olarak 1 yıl ertelendi.

HOLLANDA TÜRKİYE KRİZİ

Hollanda ile Türkiye arasındaki sorun yeni değil. Bildiğiniz gibi 2016 halk oylaması öncesi Rottherdam'da Aile Bakanı ve Dışişleri Bakanımızın başına gelen diplomatik nezaketle bağdaşmayan olaylar yaşandı. Türkiye, Hollanda hükümetini kınadı. Bu çerçevede Hollanda'daki büyükelçimizi biz Türkiye'ye çağırdık. O sırada izinde bulunan Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi'nin Türkiye'ye gelmemesini istedik. Son bir yıldır Ankara'da olmayan büyükelçilerini geri çektiklerini açıklamışlardır. Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler kesilmemiştir. Bizimde orada Büyükelçimiz yok. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlıklarının görüşmeleri devam edecektir. Umarım iki ülke sorunu çözer. Bunun fazla sürmemesi temennimizdir.

ABD'NİN TERÖRİSTLERE SİLAH YARDIMI

Silah konusuna gelince Türkiye, defalarca PYD YPG terör örgütlerine silah verilmemesi konusunu ABD'li yetkililere iletilmiştir. Ancak ABD'liler PYD ve YPG'lilere DEAŞ ile kullanılmak şartıyla silah yardımında bulundu. Daha önce de açıkladık biz Türkiye olarak, bu silahların Türkiye'ye karşı kullanılma ihtimalinin yüksek olduğunu defalarca ifade ettik. Bölge büyük oranda DEAŞ terör örgütünden ve teröristlerden temizlenmiştir. Türkiye'nin Afrin'e başlattığı Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor, PYD terör örgütü daha önce kendilerine verilen silahları Türkiye'ye karşı kullanıyor. Bunu defalarca ifade ettik. Bize karşı kullanılır demiştik, şimdi yaşanan gelişmeler bizim ifademizi teyit etmektedir. Ancak ABD'nin Afrin'e yaptığı silah yardımını tespit etmiş değiliz. Diğer bölgelerde silah yardımı yapılıp yapılmadığına dair elimizde bilgi yok. Daha önce kuzey ırakta ve münbiçte bölgedeki terör örgütlerine ve teröristlerine ulaşan silahları, PKK'lı YPG ve PYD'lilerin nakil ederek Afrin'e ulaştırma gayretinde olduklarını biliyoruz. Buna dair ciddi istihbarat bilgileri var. Geçenlerde İdlib'de bir tır dolusu silah yakalandı. Daha önce bu silahlar DEAŞ'a karşı kullanılmak üzere verilen silahlardı." dedi.

KPSSCAFE - ANKARA

05 Şub 2018 - 19:27 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler