Son Dakika: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Ak Parti Seçim Kampanyası ve Gözaltı Süreleri Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, canlı yayında katıldığı programda; AK Parti'nin seçim kampanyası, KHK ile kısaltılan gözaltı süreleri ve referanduma yönelik açıklamalarda bulunarak, tek adam tartışmaları konusunda yanıtlarda bulundu...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gündemin önemli konuları ve hararetli tartışmalarına yönelik açıklamalarda bulunarak, değerlendirmeler yaptı. Konuşmasından bazı satır başları aşağıdaki gibidir...

AK Partinin seçim kampanyası

Partiler, şuanda kampanya hazırlıklarına başladı. Ak Partide kendi hazırlıklarını sürdürüyor. Bu hazırlıklar neticelendirildiğinde, sayın Başbakanımız gerekli açıklamayı yaparak, bunun milletimizin bekası, istikrarı için ne kadar önemli olduğunu açıklayacaktır. Daha iyi bir Türkiye' yi inşa etme gayretimizi milletimize anlatacaktır. Ancak buradaki ana tema, çalışmalar temamlandıktan sonra aktarılacaktır. Şuanda çalışmalar yürütülüyor, zannediyorum ki bir iki haftalık süreç içerisinde açıklanacaktır.

KHK gözaltı süresi kısalması, avukatla görüşme yasağı kaldırılması

Darbe teşebbüsü olayından sonra, bildiğiniz gibi OHAL ilan edildi. Ortada da ciddi bir yoğunluk var. Bizim kanunlarımıza göre 4 gün içerisinde bunların gözaltı süresinin sonlandırılması gerekiyor, sonlandırılmazsa hak ihlali oluşuyor. O dönemde biz gözaltı sürelerini uzatmak suretiyle, ifadelerin sağlıklı alınması ve hukuka uygun şekilde yapılması adına, zaman baskısını kaldırmak için uyguladık. Esasında hakların kullanımının daha iyi temin edilmesi adına bunları uyguladık. Dolayısıyla geçici bir tedbir olarak düşünülmüştü, şimdi bu yöndeki tedbir ortadan kalktı.

Trump'a çağrı

Terörist başı Fetullah Gülen'in iadesi konusunda, konuşmadan iade bir yanıt alamadık. Normalde aramızdaki anlaşmaya göre, yapılması gereken bir kısım şeylerde yapılmadı. Biz bu konudaki düşüncelerimizi de kendilerine ilettik. Sayın Trump' dan ve yeni adalet bakanından yeni bir bakış açısı geliştirmelerini, bu yöndeki inancımızında yüksek olduğunu ifade ettik.

kpsscafe.com.tr | KONYA

24 Oca 2017 - 12:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler