Sivas'taki Gizemli Hayvanın Cinsi Ortaya Çıktı!

Herkesi Şaşkınlığa Uğratmıştı Sivas'ın Zara ilçesinde geçtiğimiz aylarda bir tarlada bulunan fare görünümlü hayvanın cinsi belli oldu. Ördek gagası gibi bir ağzı olan ve vücudu fareye benzeyen hayvanın cinsinin suncus olduğu fakat türünün henüz tespit edilemediği açıklandı.

Sivas'taki Gizemli Hayvanın Cinsi Ortaya Çıktı!
Haber albümü için resme tıklayın

Sivas'taki Gizemli Hayvanın Cinsi Ortaya Çıktı!

Herkesi Şaşkınlığa Uğratmıştı Sivas'ın Zara ilçesinde geçtiğimiz aylarda bir tarlada bulunan fare görünümlü hayvanın cinsi belli oldu. Ördek gagası gibi bir ağzı olan ve vücudu fareye benzeyen hayvanın cinsinin suncus olduğu fakat türünün henüz tespit edilemediği açıklandı. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Mahir Yıldırım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Suncus cinsi olan hayvanların sulak bölgelerde görüldüğü, Sivas'a nasıl geldiğinin bilinmediğini söyledi.

Yıldırım, "Cinsi suncus ama türünü halen tespit edemedik. Cüce sivri fare olarak adlandırılıyor. Nemli alanlarda yaşıyor. Yayılış alanı geniş olsa de nadir görülen bir canlı. Ben hayatımda hiç görmedim. Sadece yapılan haberle karşılaştım. Nemli yerlerle yaşıyor. Sivas ise kurak bir iklim. Çok küçük bir canlı. En fazla 5 santimetre boyuna kadar büyüyebiliyor. Sadece birkaç gram ağırlığında oluyor. Çok küçük bir canlı olduğu için nadir görülüyor olabilir" dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

19 Kas 2017 - 10:53 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler