Ramazanda Havalar Nasıl Olacak? Bakandan Açıklama

Ramazanın gelişiyle birlikte vatandaşların aklındaki hava durumu ramazanda nasıl olacak soruları çoğalmaya başladı. Sıcaklıkların oruçlu vatandaşları zorlaması öngörülürken; bakan tarafından yapılan açıklamada sıcaklıkların mevsim normallerinin altında olacağı ifade edildi...

Milyonlarca oruç tutacak vatandaş için, hava durumu büyük önem taşıyor. Uzunca saatler susuzluğa ve açlığa karşı gelmeye çalışan vatandaşlar, bir de havanın sıcak olmasıyla beraber problem yaşayabiliyorlar. Durumun böyle olmasından kaynaklanan ve birçok platformda da gündeme getirilen sıcaklık konusu, bakan tarafından yapılan açıklamayla yüz güldürdü.

Bakan açıklamasında sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceğini ifade etti. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu " Serin ve yağışlı sistemin etkisine giren yurdumuzda, hafta sonu yurdun büyük bölümünde görülecek yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının tekrar azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Serin ve yağışlı havanın Ramazan ayının ilk haftası boyunca yurdun büyük bir bölümünde etkili olacağı, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının Türkiye genelinde mevsim normallerinin 2 - 5 derece altında seyredeceği öngörülüyor. Önümüzdeki hafta sonu yurdumuzda serin ve yağışlı havanın etkisini kaybedeceği, yağışların kesileceği, hava sıcaklığının artacağı, önce mevsim normalleri civarına ardından yükselmeye devam ederek Ramazan ayının 2. haftası ortalarında mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Uzun vadeli aylık tahminlere göre; mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıklarının Ramazan ayının 2. yarısında da yurdumuz genelinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. " şeklinde konuştu...

kpsscafe.com.tr | KONYA

26 May 2017 - 13:40 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler