Öğrencisine 'Seni döverim, buraya gömerim' dedi mahkemelik oldu

İstanbul’da bir öğretmen, öğrencisini yumrukladı, “Seni döverim, buraya gömerim” diye tehditte bulundu. Öğretmene yaralama suçundan 1 yıla kadar, tehdit suçundan ise 2 yıla kadar dava açıldı. Hâkim, “Döverim” demenin cezasının dövmek suçunun iki katı olup hapis cezası olarak uygulanmasını ‘orantısız’ buldu.

İstanbul’da bir öğretmen, öğrencisini yumrukladı, “Seni döverim, buraya gömerim” diye tehditte bulundu. Öğretmene yaralama suçundan 1 yıla kadar, tehdit suçundan ise 2 yıla kadar dava açıldı. Hâkim, “Döverim” demenin cezasının dövmek suçunun iki katı olup hapis cezası olarak uygulanmasını ‘orantısız’ buldu.

Söz konusu olay İstanbul İntaş İmam Hatip Lisesi’nde yaşandı. İddiaya göre, son sınıf öğrencisi olan A.S., geçen yıl haziran ayında 2 arkadaşıyla birlikte okula geç kaldı. Geç kâğıdı almak isteyen öğrencileri, “Geç kâğıdı alırsanız bile yırtıp sizi yok yazacağım” diye uyaran beden eğitimi öğretmeni S.P., öğrencisi A.S. ile tartışmaya başladı. Öğrencinin “Herkesin geç kâğıdını kabul ediyorsunuz, bize niye bunu yapıyorsunuz?” demesine sinirlenen öğretmen, kolundan tuttuğu gibi odasına götürdüğü öğrencisine hakaret etmeye başladı. İddiaya göre öğretmen, öğrencisini yumrukladı, annesine küfür etti ve “Seni döverim, buraya gömerim” diye de tehditte bulundu.

Öğretmen hakkında basit yaralama suçundan TCK’nın 86/2 maddesi gereğince 4 aydan 1 yıla kadar, tehdit suçundan TCK’nın 106/1 maddesi gereğince 6 aydan 2 yıla kadar, hakaret suçundan da TCK 125/1 maddesi uyarınca 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası istendi. Davaya bakan Anadolu 48. Asliye Ceza Hâkimi, Anayasa Mahkemesi’ne gönderdiği başvuru dilekçesinde, Türk Ceza Kanunu’nun 86. maddesinde düzenlenen, bir insana zarar verme suçunun mağdurun şikâyet şartı aranarak 4 aydan 1 yıla kadar cezası olduğunu ve adli para cezasına çevrilebildiğini hatırlattı. Hâkim, sanık öğretmenin “Seni döverim, buraya gömerim” sözlerine ilişkin ise TCK’nın 106/1 maddesi gereğince paraya çevrilmeden, “tehdit”ten, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası yaptırımı uygulanmasının zorunlu olduğuna, bunun Anayasa’nın “adalet” ve “orantılılık” ilkesine ters düştüğüne dikkat çekti.

Tehdit suçu davasının mağdurun şikâyetten vazgeçmesiyle de düşmeyeceği belirtildi. Hâkim, Anayasa Mahkemesi’ne başvurusunda, bu durumun Anayasa’nın 2. ve 13. maddelerinde düzenlenen adalet, ölçülülük ve dolayısıyla hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığından ilgili yasa hükmünün iptali istemiyle başvuruda bulunma zorunluluğunun doğduğunu dile getirdi. Hâkim, başvurusunun son bölümünde tehdit suçunun düzenlendiği TCK’nın 106/1 maddesi ve fıkrasında belirtilen suç yönüyle ceza yaptırımının alt sınırına ilişkin olarak 6 aydan ibaresinin iptaline karar verilmesini talep etti. (Habertürk)

22 May 2015 - 14:53 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler