Nurettin Canikli: "Toplumun fotoğrafını çekeceğiz"

Referandum sonuçlarının etkilerinin hala sıcak olduğunu ifade eden Canikli, CHP' yi eleştirirken TBMM' ye katılmama ihtimali olan CHP' yi de sert eleştirerek; bedelini siyaseten ödeyeceklerini aktardı...

Nurettin Canikli açıklamasında " Ayrıntılı bir analiz gerçekleştiriyoruz. Sonuç ne olursa olsun. İster beklediğimiz isterse beklentimizin altında olsun insanların davranışlarını anlamaya çalışıyoruz. 16 Nisan ya da tüm seçimler için geçerli bu insanlar tercihlerini kullanırken hangi nedenle evet oyu ya da hayır oyu verdiler? Bunları sosyolojik boyutunu da düşünerek analiz etmeye çalışıyoruz. Bu bize neyi sağlayacak? Daha sonraki çalışmalarımızda bize yol gösterecek. Toplumun fotoğrafını çekiyoruz. Toplumun tercihlerinde hangi kriterleri dikkate aldığını belirlemeye çalışıyoruz. Öncelikle neden evet verildi?

 Bunun anlamı şu; bize güveniyorlar. Peki bunun alt yapısı nedir? Neden inanıyorlar? Bunu ayrıntılı şekilde ortaya koyacağız ki; oradan devam edebilelim. Hayır oyu verenler açısından da neden vermediklerini ayrıntılı şekilde, subjektif değerlendirme yapmaksızın analiz edeceğiz. Çünkü; hayır verenlerde sonuç itibariyle bizim ya bazı icraatlarımızdan, söylemlerimizden ya da başka davranışlarımızdan yola çıkarak hayır dediler. Bu anlamda o insanların da taleplerini, düşüncelerini yerine getirecek şekilde bir çalışma bir politika belirleyebilir miyiz? Politikalarımıza yeni modeller ekleyebilir miyiz? Salt ideolojik olarak karşı çıkıyorlarsa buna yapacak bir şey yok. Saygı duyarız .. " ifadelerine yer verdi...

CHP ve HDP kamplaştırıyor

" Özellikle CHP ve HDP çok özel bir politika çerçevesinde bu kamplaşmayı bilerek yapıyor. Son 15 yılda bu gerginliğin kaynağı tamamen CHP ve HDP'dir. Bunu nereden biliyoruz? Meclis görüşmelerinden, konu dışı açıklamalarından. Şu anda bile CHP Genel Başkanı kesinliği teyit edilmiş referandum sonucunu hala manipule ederek insanların kafasını karıştırmaya çalışıyor. CHP bu keskinleşmenin en büyük nedenlerinden bir tanesidir. Bizim amacımızsa olabildiği ölçüde insanlarımızı sakinleştirmek, insanların sükunetle hareket edebilecekleri bir ortam getirmek.

Herkesin konuştuğunu karşı tarafın dinleyeceği bir ortamın sağlanması gerekir. Şu anda daha havadayken görüşler reddediliyor, insanlar birbirini dinlemiyor. CHP ve HDP açısından söylüyorum. Hiçbir düşünceye, hiçbir yaşayış biçimine saygıları yok. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

08 May 2017 - 10:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler