Numan Kurtulmuş'tan CHP' ye Tavsiye! İktidara Geçmek İstiyorlarsa

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)' yi hedef alarak; iktidara geçmek istiyorlarsa; bu milletin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini ve Cumhurbaşkanlığı sistemini savunmaları gerekiyor ifadelerini kullandı...

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: " Anayasa değişikliği maddelerini okuduklarını hiç zannetmiyorum. Tek adam arıyorlarsa mevcut anayasanın cumhurbaşkanının yetkilerini düzenleyen maddesine baksınlar. Ama Kılıçdaroğlu'nun telaşı şu, eğer bu millet doğrudan doğruya cumhurbaşkanını seçerse... Şimdi cumhurbaşkanı, bütün hükümet sisteminin başı oluyor. Başbakan kalkıyor. İkisinin yetkisi birleşiyor. Şöyle düşünüyorlar, hiç CHP'li birisi, bu memlekette cumhurbaşkanı olmayacak. Buna inanmışlar, kendilerini de şartlandırmışlar. Bu milletin çarşısından, pazarından geçmeyen, bu milletin mescidi ile camisi ile ilgisi olmayan, bu milletin geçmişiyle, tarihiyle irtibatı olmayan, bu milletin dertleriyle kederlenmeyen hiç kimse, bundan sonra bu ülkede cumhurbaşkanı olamayacaktır. CHP'li arkadaşlara da şöyle bir tüyo vereyim; CHP'nin bundan sonra Türkiye'de iktidarı yakalayabilmesinin tek yolu varsa o da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden geçiyor.

Bunu savunmaları lazım. Kendi menfaatlerini, geleceklerini düşünüyorlarsa. Milletin adamı olan birilerini bulsunlar. Hep eleştireceklerine, program ortaya koysunlar. 2023 vizyonunu, 2071 vizyonunu beğenmiyorlarsa kendileri de 2100 için bir vizyon koysunlar. Türkiye için, nasıl bu ülkenin kalkınacağına ilişkin sözler söylesinler. Halkla birebir irtibatı olan insanlar, siyasi liderler yetiştirsinler, laf yetiştirmek yerine siyaset kadroları yetiştirsinler. " ifadelerini kullandı...

kpsscafe.com.tr | KONYA

27 Mar 2017 - 10:12 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler