Numan Kurtulmuş'tan Kıdem Tazminatı ve Emeklilik Yaşı Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, açıklamasında Kıdem Tazminatı Düzenlemesi ve emeklilik yaşı üzerine bilgilendirmelerde bulundurarak; gündemi değerlendirdi...

Sözlerine Beşiktaş' ı tebrik ederek başlayan Numan Kurtulmuş açıklamasında kıdem tazminatı üzerine " Bugün Bakanlar Kurulu'nda 3 konu gündeme geldi. Birisi kıdem tazminatı konusuydu. İşçiye hak kaybı getirmeyecek, sürdürülebilir bir yapının ortaya koyulduğu reform bakanlar kurulu ile paylaşıldı. Mevcut yapıyla bu reformun yapılabileceği ortaya koyuldu. Önümüzdeki günlerde ilgili bakanlarımız konunun daha net şekilde ana çerçeveye oturtulmasını sağlayacaklar. Şu anda olgunlaşma aşamasındadır. " şeklinde konuştu...

Ayrıca Numan Kurtulmuş emeklilik yaşı düzenlemesi ve AB ile ilişkilerine yönelik de açıklamalar gerçekleştirdi. Açıklamasından satır başları şöyle:

Emeklilik yaşı tartışmaları

" Emeklilik yaşının yukarıya çekilmesinden ziyade şu anda evcut yasal düzenleme devam edecektir. OECD ülkelerinde emeklilik yaşı 72, bizde 52. Dolayısıyla Türkiye'de de yaşın ileriye gitmesi kaçınılmazdır. Kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 yaşına çekilmesini sağlayacak bir tahmin ve planlama yapılıyor. Bu çerçevede mevcut yasal yapı devam edecek. " ifadelerinde bulunan Numan Kurtulmuş, Türkiye' de de emeklilik yaşının ileriye çekileceğinin sinyalini verdi.

AB ile ilişkiler

" Cumhurbaşkanımızın son zamanlarda yapmış olduğu ziyaretleri göz önünde bulundurursak, Türkiye'nin çok taraflı ilişkilerini sürdürebilen ender ülkelerden biris olduğunuz görüyoruz. AB ile Türkiye ilişkileri arasında ciddi sıkıntıların olduğunu hep beraber yaşadık. Türkiye'nin esas amacı, tam üyelik müzakereleri çerçevesinde AB ilişkilerini geliştirmektir. Bu konular konuşulabilir ama esas mesele fasılların açılmasıdır. Bu konuda Türkiye çifte standartı asla kabul etmez. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

29 May 2017 - 14:14 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Kezban - 100 yapsınlar emeklilik yaşını da onlarda kurtulsun bizde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 14:14
07

Hakan - Önceden erken emekli oldular bu haksızlık değil mi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 14:14
05

Servet - Emeklilik yaşına 100 yapmazsanız şerefsizsiniz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 14:14
04

umut - bu şu demek, devlette para yok, ekonomi kötü, ülkeyi artık yönetemiyorlar, emekli olmadan bir an önce ölsünler ki kıdem tazminatı fonuna aktaracağımız paraları istediğimiz gibi istediğimiz yerde harcayabilelim ve böylelikle hiç kimseye kıdem tazminatı ödemeyelimmmm.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 14:14
03

Mehmet - Bu nedir ya hic emekli yapmayın o zaman yasa çıkarıyorum diye de ugraşmazsiniz,insanlar ölüncemi emekli yapacaksınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 14:14
02

İlhan - Özel sektörde Vardiyalı çalışanlara yıpranma payı mutlaka verilmeli özel sektörde 50 yaşından sonra çalışmak zor.o yaştan sonra makinalara yetişemezsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 14:14
01

TAŞERON - BU DEVRAN BÖYLE GİTMEZ BİR GÜN BU GARIPLERİN AHI TUTAR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Mayıs 14:14


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler