Mülakat Soruları Tepki Çekti:Rabia, Diriliş, Başörtüsü, İHH...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ, mülakatla 461 personel aldı. Sınava mühendisler, kimyagerler ve şehir planlamacıları girdi. Adayların mesleki bilgileri yerine dini bilgileri sorgulandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İSKİ, Aralık 2018'de 58 branşta 461 personel alımı yapacağını duyurdu. Başvuru için KPSS taban puanı 70 olarak belirlendi. Başvuran adaylarla 7 Ocak 2019-8 Şubat 2019 tarihleri arasında sözlü mülakat yapıldı. Mülakatın sonuçları 17 Mayıs'da açıklandı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, mülakatta oldukça ilginç sorular yönelttiği ortaya çıktı. İşe alınacak mühendis, mimar, şehir plancısı, kimyager ve teknikerlere yöneltilen dikkat çekici sorular arasında şunlar yer aldı: “Sübhaneke duası cenaze namazında nasıl okunur?, İBB Gençlik Meclisi başkanı kimdir?, Diriliş nesli size ne ifade ediyor?, Tilavet secdesi nedir?, İHH'nın açılımı nedir?, Necip Fazıl'ın Çile kitabını okudunuz mu?, TÜGVA'yı duydunuz mu? Sizce en etkili siyasi lider kimdir? Başörtüsü hakkında ne düşünüyorsunuz?, Rabia işaretinin anlamı nedir? Sabah namazı kaç rekattır? Ensar Vakfı'nı biliyor musunuz?” KPSS'de derece yapan birçok aday işe alınamadığını görünce isyan etti.

‘RESMEN PARTİZANLIK YAPILDI'

CHP'li İBB Meclis Üyesi Orhan Çakır'a ulaşan ihbarlar mülakat sürecinde yaşanan skandalı da gözler önüne serdi. Çakır, başvuran adayların bir çoğu tarafından referans kısmına AKP'li milletvekili, belediye başkanlarının isimlerinin yazıldığını söyledi. Mülakattan 4 ay sonra açıklanan işe alım listesine, KPSS Türkiye birincisi ve ikincisinin bile giremediğini belirten Çakır “Kimya mühendisliğinden 96 KPSS puanlı Türkiye genelinde ve İSKİ listesinde 1. sırada olan aday elenmiş. İnşaat Teknisyenliği için 6 kişilik kadro için 30 kişi mülakata giriyor. Mülakat listesinde 1. sıradaki 85 KPSS puanlı aday eleniyor ve 30. sıradaki aday ise 70 KPSS puanı ile atanıyor. KPSS listesinde genel olarak en alt sıradakiler başarılı olmuş. Tam bir partizanlık örneği yaşandı” dedi.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

19 Haz 2019 - 10:16 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

07

Mehmet - Sadece o kurum mu öyle yapmış? Başka kurumlarda yok yani..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 10:16
06

Devam Türkiyem - Devam Türkiyem admin korkusuna yayınlayamaz şimdi bunu ama olsun böyle peşkeşçilipe devam psikoloğum psikoteknik merkezinde yok maaşa çalışıyorum ampüle yalanan arkadaşlarımın hepsi belediyede 5500liraya ora demiyor bide özel danışan görüyor devam böyle devam

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 10:16
05

q - 1923 ten bun yana chp yaptigi gibi yaptilar ne bekliyodunuz herkes kendi adamink alirken simdi cikmis chpkk demoktlrssiden bahsediyo tabiki kendi adamaini alacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 10:16
04

turan - Mülakatı iyi bir uygulama görenlere selam olsun. Hak ediyoruz bence.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 10:16
03

KPSS One - Haksız yere bir yere varıp,başkalarının hakkını yiyen haram yiyenler sözüm size hepinizi Allah’a havale ediyorum,Allah’ın adaleti kesindir...Haram yediğiniz için bir yerlerden çıkacak,bu yaptıklarınız....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 10:16
02

asdfff - Lanet olsun bunlara . Allah belalarını versin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 10:16
01

Yakub - Lütfen işçi personel alımlarında kul hakkı yemeyin Allah muhafaza çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkar....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 10:16


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler