Milli Savunma Bakanı TSK'daki İntihar Oranını Açıkladı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türk Silahlı Kuvvetlerinde intihar oranını açıkladı. Bakan Canikli, oranın yüz binde 15'e kadar düştüğünü söyledi.

TSK'da İntihar Oranı Yüz Binde 15'e Kadar Düştü

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türk Silahlı Kuvvetlerinde intihar oranını açıkladı. Bakan Canikli, oranın yüz binde 15'e kadar düştüğünü söyledi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, kışlalardaki intihar vakalarına ilişkin milletvekillerinden gelen soru önergelerine yanıt verdi. İntihar sayısını açıklamayan Canikli, oranın yüz binde 15 civarında olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı, "TSK büyük gayretlerle sağlanan intihar oranındaki azalmayı asla yeterli bulmamaktadır. Bu konuda çalışmalar sürdürülmektedir. Bu kapsamda özellikle Mehmetçiklerin kışlaya adım atmalarından itibaren gerek fiziki sağlıkları ile ilgili gerekse psikolojik durumları ile ilgili sıkı bir tarama yapılmakta, hatta bazı erbaş/erler burada ilk defa doktor ve psikologla karşılaşmaktadır... TSK bünyesinde Rehberlik ve Danışma Merkezleri (RDM), psikolojik olarak personelin sorunlarını belirlemek, yardımcı olmak ve koruyucu ruh sağlığı hizmetleri maksadıyla 1997 yılından beri faaliyet göstermektedir." dedi.

20 Kas 2017 - 17:54 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler