Lütfi Elvan: " Anayasa Kitapçığı Fırlatılması Olayını Çoğumuz İyi Hatırlarız. "

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanlığı sisteminin ihtiyaç dahilinde olması nedeniyle bir zorunluluğa dönüştüğünü ifade ederek; anayasa kitapçığı fırlatılan günlere değindi ve açıklamalarda bulundu...

Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanlığı sistemi ve 16 Nisan tarihinde yapılacak referandum sürecini işaret ederek; " O meşhur anayasa kitapçığı fırlatılması olayın, belki gençlerimiz hatırlamaz ama çoğumuz iyi hatırlarız. Özellikle gençlerimizin o dönemi iyi okumalarını iyi analiz etmelerini arzu ediyoruz. Kitapçıklar fırlatıldı ve ortalık birbirine girdi. Bu da tarih olacak Allah'ın izniyle ve hepsinden önemlisi karar alma mekanizmaları hızlanacak. Yeni sistemle birlikte bürokratik gecikmeler ortadan kalkacak. Yatırımlar zamanında yapılacak, zamanında tamamlanacak. " ifadelerinde bulundu... Ayrıca şunları kaydetti:

Gençler en önemli gücümüz

" Dünyada gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmamız, milli iradeyi ve demokrasimizi güçlendirmemiz için en iyi sistem Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemidir. Bakınız seçilme yaşını 25'ten 18'e indiriyoruz. Birileri diyor ki; '18 yaşındaki birinden milletvekili mi olur?' Bunu diyenler şunu unutmasın: O 18 yaşındaki gençlerimizin ataları o yaşlarda çağ açıp çağ kapatıyordu. O 18 yaşındaki gençler, 15 Temmuz'da tankların önünde, topların, tüfeklerin önünde sıra dağlar gibi duruyorlardı. Biz gençlerimize güveniyoruz. Onların her işin üstesinden geleceklerine, verilen her görevi layıkıyla yapacaklarına inanıyoruz. Gençlerimiz bizim en önemli gücümüzdür. "

Şuanda Cumhurbaşkanlığı makamından hesap sorulamıyor

" Hakkında soruşturma açılan cumhurbaşkanı erken seçim kararı alamıyor. Şu anda hesap sorulamayan cumhurbaşkanlığı makamı, artık hesap sorulabilir bir yapıya dönüşüyor. Yeni sistemde cumhurbaşkanı Meclise ve millete karşı sorumlu oluyor. Değişiklik ile cumhurbaşkanının tüm iş ve işlemleri yargı denetimine açılıyor. Şimdi bunun neresi tek adamlık. Hesap sorulabilir bir mekanizmayı ortaya koyuyoruz. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

23 Şub 2017 - 17:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler