Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Açıklama Geldi 'Siyaset Dışında Tutulmalı'

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancı basında çıkan ve Türkiye'ye seyahat yasağı uyarıları bulunan haberlere dair bir basın açıklaması yayımladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Açıklama Geldi 'Siyaset Dışında Tutulmalı' 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancı basında çıkan ve Türkiye'ye seyahat yasağı uyarıları bulunan haberlere dair bir basın açıklaması yayımladı. 

Yayımlanan yazılı açıklamada, turizmin hükümetler arasındaki siyasi görüş ayrılıklarının dışında tutulması gerektiğine vurgu yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan resmi yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı ; "Bazı basın-yayın organlarında Türkiye'ye Seyahat Uyarısıö başlığı ile yer alan ve yabancı yetkililerin açıklamalarına dayandırılan haberlere ilişkin bir açıklama yapılması gereği hâsıl olmuştur. Bilindiği üzere, Türkiye'nin turizmde en büyük partneri ve ülkemize en çok ziyaretçi gönderen ülke Almanya'dır. 2017 yılının ilk beş ayında ülkemize seyahat eden Alman vatandaşı sayısı 863 bin 572 olarak gerçekleşmiş olup, Alman dostlarımızın Türkiye seyahatleri devam etmektedir. Turizmin insanları, toplumları ve farklı kültürleri bir araya getiren bir barış projesi olduğu gerçeğinden hareketle bu etkileşimin siyasetin dışında tutulması önem arz etmektedir.

Dünya barışına katkı sağlayan önemli bir olgu olan turizm aktivitesini hükümetler arasında yaşanan siyasi görüş ayrılıklarından uzak tutarak, turizm hareketlerinin ve insanların seyahat özgürlüğünün engellenmemesi gerekmektedir. Nitekim, yabancı misafirlerimizin ülkemize yönelik rağbetleri ülkemiz aleyhine başlatılan kampanyaların itibarsızlığını ortaya koymakta, turizmdeki artış düzeyimiz ise Türkiye turizminin gücünü ve yaratılmak istenilen krizlere karşı direncini göstermektedir. Yunanistan'ın Kos açıklarında meydana gelen depremle ilgili özellikle İngiliz basın kuruluşlarında yayınlanan haberlerde, Türkiye'nin ciddi olarak etkilendiğinin vurgulanması gerçeği yansıtmadığı gibi ülkemizi çok yakından tanıyan Alman dostlarımızın da seyahat tercihlerine siyasi söylemlerle yön vermeyecekleri kanaatindeyiz." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

22 Tem 2017 - 01:13 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler