Kemal Kılıçdaroğlu: "Cumhurbaşkanı yerinde duruyor, karışan var mı?"

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, koltuk tartışmalarına yeni bir açıklamada bulundu...

"Bu anayasa değişikliği parlamentoyu daha güçlü hale getiriyor mu, milli iradenin parlamentoya tam yansımasını sağlıyor mu, tek cümle yok. O zaman soruyoruz, bu anayasa değişikliğini niye getirdiniz? Biz, demokrasiye inanıyoruz. Demokrasiyi, insan haklarını savunuyoruz. Herkesin düşüncesini özgürce ifade etmesi gerektiğine inanıyoruz.

Herkesin işi, aşı olsun, bunu savunuyoruz. 'Benim gibi düşünmeyen insanın da düşüncesini açıkça ifade etmesi gerekir' diyoruz. Onların hiçbiri bu anayasada yok. Diyorlar ki; parlamenter demokratik sistemden, rejimden vazgeçeceğiz, tek adam rejimi getireceğiz. Bir adam, 80 milyondan akıllıdır diyorlar. Bir adamın aldığı kararlar 80 milyonu etkileyecek, faturayı 80 milyon ödeyecek, 'Olsun' diyorlar. Siz buna izin verecek misiniz?"

Hayır çıkarsa memleket karışmaz

" Niye karışsın? Sayın Cumhurbaşkanı yerinde duruyor zaten, dokunan var mı? Yok. Ne zamana kadar 2019. Sonra ne olacak? Seçim olacak. Sayın Binali Yıldırım Başbakan olarak duruyor. Karışan var mı? Yok. O da ne olacak 'hayır' çıktığı zaman koltuğunu korumuş olacak. Çünkü yeni modelde başbakanlık yok. 'Hayır' çıkarsa Binali Bey başbakanlığa sahip olacak. Başbakanlık arabasına binecek, Başbakanlık konutuna gidecek. Aslında biraz da onun için çalışıyoruz. Onun haberi yok ama o kendisini tasfiye etmek için çalışıyor biz de başbakanlık makamını ve onurunu korumaya çalışıyoruz.

Çünkü bizim için söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Biz öyle bakarız olaya. Parlamento yerinde duruyor bir sorun da olmayacak, 'hayır' çıktığı zaman, düzen devam ediyor. Ama şu mesaj verilecek; 'Demokratik parlamenter sistemde aksaklıklar var, bu aksaklıkların giderilmesi lazım. Yüzde 10 seçim barajının kalkması lazım. Yüzde 1 oy alan partinin genel başkanı da Meclise gelmeli, TBMM kürsüsüne çıkıp konuşabilmeli. Bunu yapmalıyız. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

29 Mar 2017 - 16:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler