Kamuda Veriler Tek Bir Merkez Altında Toplanacak

Kamunun dijital verileri, Kamu Entegre Veri Merkezi altında toplanacak. Bu proje sayesinde FETÖ ve benzeri terör örgütleri kamuda yuvalanamayacak...

Kamuda çok önemli bir adım atılıyor. Bundan sonra veriler, Kamu Entegre Veri Merkezi adı altında bir çatıda toplanacak. Bu sayede FETÖ ve benzeri terör örgütleri, kamudan bilgi hırsızlığı yapamayacak. Türkiye'de terör örgütlerine yönelik çok önemli çalışmalar yapılmaya devam ediliyor.

Devletin her kademesine sızan hain FETÖ örgütü bir taraftan çökertiliyor, bir taraftan da bu gibi oluşumların bir daha olmaması için tüm tedbirler alınıyor...

Hükümet, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarının dijital verilerinin tek çatıda toplanması için çalışmalarını hızlandırdı. Devletin kılcal damarlarına kadar sızan FETÖ'nün daha önce büyük bölümünün temizlendiği Türkiye'nin dijital veri altyapısından tamamen temizlenmesi için Türkiye Kamu Entegre Veri Merkezi projesi hayata geçiriliyor.

Tüm Bİlgiler Tek Bir Yerde Depolanacak..

Devletin internet ortamındaki kritik bilgileri de proje kapsamında tek bir çatı altında toplanacak. Türkiye'de faaliyet gösteren bankaların tüm verileri, telekomünikasyon sektöründeki işlemler, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun veri bankası, kişilerin sağlık bilgilerinin yanı sıra, İçişleri Bakanlığı'na ait güvenlik ve terörle mücadele gibi kritik bilgilerin yer alacağı veri merkezinde tüm kamu kurumlarına ait veriler depolanacak. Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde çalışmalarını başlattığı ancak geçen sürede yeterli desteği göremeyen proje FETÖ'nün darbe girişimi ihaneti sonrasında hızlandırıldı.

Artık hain FETÖ terör örgütü ve bu örgüt potansiyelinde olabilecek hainler, kamuya sızamayacak..

07 Ağu 2016 - 21:19 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler