Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk: "Adaletten söz etmek mümkün değil"

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk açıklamasında, gelir vergisinin çoğunluğunun ücretlilerden tahsil edildiğini ifade ederek; adaletten söz etmenin mümkün olmadığı yönünde konuştu...

Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk konuya ilişkin " Gerek iktidar kanadı, gerekse 2009 yılından beri toplu sözleşme yetkisini elinde bulunduran konfederasyonun algı oyunları neticesinde kamuoyunda memur ve emekli maaşlarının sürekli yükseldiği gibi bir kanaat oluştu. Ancak memur maaşlarına yapılan artışlar, enflasyonu bile karşılamaktan uzak kalıyor.

Diğer taraftan ise ülke ekonomisi büyüyor. Buna karşılık 2014 yılında enflasyon farkı dahi verilmeyen, 2015 yılındaki enflasyon farkı alacağından 1,8 puanı çalınan, bu yıl yüzde 3 zam almasına rağmen ilk 3 aylık dönemde yüzde 4,34'lük enflasyonla karşı karşıya kalan bir memur ve emekli gerçeği var. Ülkede elde edilen gelir vergisinin yarısından fazlası ücretlilerden tahsil edilirken, ücretlerin milli gelir içindeki payı yüzde 7-8'ler civarında kalıyorsa burada adaletten söz etmek mümkün değildir.

Adaletin sağlanması için ücretlilerin pastasının büyütülmesi gerekmektedir. Dar ve sabit gelirlilerinin pastadan aldıkları payın büyütülmesi bir taraftan gelir dağılımındaki adaletsizlikleri giderecek, diğer taraftan da yoksulluk oranlarını düşürecek bir sonuç doğuracaktır. " şeklinde konuştu...

kpsscafe.com.tr | KONYA

25 Nis 2017 - 12:03 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler