Kadroya Geçen Taşeron İşçiler Başka Kurumlara Nakil İsteyebilecek!..

703 sayılı KHK ile Başbakanlıkta çalışan taşeron işçi statüsündeki şoförler sürekli işçi kadrosuna geçirilmişti. Şimdi de kadroya geçirilen taşeron işçiler başka kurumlara hiçbir kısıtlamaya tabi olmaksızın işçi olarak nakledilecekler. Diğer kamu kurumlarındaki kadroya geçirilen taşeronlara emsal olacak düzenlemenin detayları.

703 sayılı KHK ile Başbakanlıkta çalışan işçilere bir hak daha getirildiği ortaya çıktı. Başbakanlıkta taşeron işçi olup da 696 sayılı KHK ile sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçiler hiçbir kısıtlamaya tabi olmaksızın başka kurumların sürekli işçi kadrolarına geçirilecekler. Madde metninin özensiz yazılmasından mı yoksa bilerek mi yazıldığı bilmediğimiz için net bir şey söylememiz doğru olmayacaktır. Ancak, kadroya geçirilen bu işçilere sağlanan hakkın emsal olması kaçınılmaz hale gelmiştir.

İŞTE O MADDE

703 sayılı KHK’nin 221 inci maddesinde; “657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) flkrası ve ilgili mevzuatına göre istihdam edilen sözleşmeli personel, pozisyonlarıyla birlikte, sürekli işçi kadrolarında görev yapanlar kadrolarıyla kamu kurum ve kuruluşlarına Devlet Personel Başkanlığınca bir ay içinde atanırlar. Bunlar atandıkları tarih itibarıyla diğer kanunlardaki hükümlere bakılmaksızın ve başka bir işleme gerek kalmaksızın kadro ve pozisyonları ihdas edilmiş ve ilgili mevzuatı uyarınca Kurum kadro cetvellerine eklenmiş sayılır. Nakil işlemi tamamlanıncaya kadar, eski kadrolarına ait her türlü aylık, zam ve tazminatları, ikramiye ve sözleşme ücretleri ile diğer mali haklarını Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesinden almaya devam eder.” ifadesine yer verilmiştir.

Bu madde gereğince;

1- Taşeron işçiliklikten 696 sayılı KHK gereğince sürekli işçi kadrosuna geçirilenlerden başka kurumların işçi kadrosuna nakledilenlerin kadroları şahsa bağlı kadro olmayacaktır.Yani boşaldığı zaman iptal edilmeyecektir, çünkü buna ilişkin bir düzenleme yoktur.

2- Bu işçiler nakledildikleri kurumların yetkili sendikalarına üye olabileceklerdir.

3- Yetkili sendikaya üye olanlar veya dayanışma aidatı ödeyenler diğer işçiler gibi toplu sözleşme hükümlerinden aynen yararlanacaklardır.

4- Bu düzenleme gereğince birçok haktan yararlanan işçiler diğer taşeron işçilikten sürekli işçi kadrosuna atananlara emsal olacaktır.

5- Madde metninde taşeron işçilikten kadrolu işçiliğe geçenler için bir ayrıma gidilmemiştir.

6- Madde metni bu kadar özensiz yazılırsa çok büyük sonuçlar doğuracağını bilmek gerekirdi.

7- Taşeron işçilerle ilgili surda büyük bir gedik açılmıştır. Kadroya geçirilen bütün işçiler benzer bir düzenleme isteyecektir.

Kaynak : SGK Rehberi

15 Tem 2018 - 14:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

09

KAZIM YAMAN - TASERONA HAVADAN KADRO VER SONRA TAYİN HAKKI TANI. BİZ KPSS İLE UGRASALIM ONLAR HAVADAN KADRO ALSIN.NERDE KALDI ADALET.

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 15 Temmuz 14:10
08

ÖZCAN - YILLARCA TAŞERONDA SÜRÜNÜP KADROYA GEÇTİLER..aLDIKLARI MAAŞ VE SOSYAL HİÇBİR HAKLARI YOK ...İŞKUR ÜZERİNDEN SENDE GİREBİLİRSİN..AYNI ŞARTLARDA ÇALIŞMAK İSTERSEN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 14:10
07

Hüseyin yörük - MEB TYP ÇALIŞANLARI 4 ARALIK KARARNAMESİNDEN YARARLANDIRILMADI.TAŞERON SİSTEMİ MAALESEF TYP ADI ALTINDA DEVAM EDİYOR.MEB TYP GÜVENLİK ÇALIŞANLARI OLARAK İŞİMİZDE KADRO VE SÜREKLİLİK İSTİYORUZ.YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANINA DUYURULUR.KADRO VE SÜREKLİLİK BİZLERİNDE HAKKIDIR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 14:10
06

hüseyin - okulda çalışanarda kadro bekliyor sayın bakan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 14:10
05

Bankacı - Biz bankadaki taseronlar ne olacağız. Sözde taseron kalkacak denildi ama devletin bankasindayiz ama kadroya gelince garip bir ismi oluyor. Sadece adalet istiyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 14:10
04

İLLER BANKASI - İLLER BANKASI TASERON OLARAK ÇALIŞANLAR KADRO İSTİYOR.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 14:10
03

Urfalı - Okullarda çalışanlara sürekli kadro olsun geçici olmasin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 14:10
02

Çalışan - Bende okulda çalışmaktayım. Fakat kadroya geçemedim. Oturdukları yerden para alıyorlar yine de beğenmiyorlar. İhtiyaçları yok ise ihtiyaçları olanların imkanlarını yok etmesinler. Şu anda kadroda olmadığım için çalışmamaktayım. Ama para ihtiyacından dolayı ev temizliklerine gitmekteyim. Bizimde çocuklarımız evde bekliyorlar.Devletin tüm çalışanlara kadro vermesini istiyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 14:10
01

kadro magduru - YILLARDIR MEB.E BAĞLI ANAOKULUNDA ÇALIŞIYORUM AMA BİZLERİ KADROYA ALMADILAR HERKESLER GEÇTİ KADROYA BİZLER GEÇEMEDİK ALLAH AŞKINA ARTIK DUYUN SESİMİZİ SAYIN YETKİLİLER....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Temmuz 14:10


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler