Kaçakçılık Yapılmasın Diye Katırlar Öldürüldü!

Uludere'de kaçakçılığın önüne geçilmek için katırlar katledildi. Detaylar yazımızda..

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, Uludere Belediye Başkanı Zeynep Güren ile bölge belediye başkanları Gülyazı Köyü'ne gitti. HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, 4 sene önce 34 canlarının öldürüldüğünü gün içerisinde de Katırlarının öldürüldüğünü ifade etti .

Sarıyıldız, tepkisini şu şekilde dile getirdi: "Roboski olayı halkımızın yüreğinden kapanmayan ve kapanmayacak bir yaradır. Böyle bir yaramız var iken hala devlet hayvanlarımızın canına kastediyorsa, bu sineye çekilecek bir durum değil. Roboski halkı katliamın yaşandığı günden günümüze kadar mutlaka bu katliamı kabullenmedi. Bu yara yüreğimizde devam ediyor. Roboski halkı her fırsatta her yerde, her sokakta bu katliamı dilendirmeye teşhir etmeye devam ediyor. Bu kıymetli bir cabadır. Ama devlet şu an bu coğrafyaya halkımızın yüzlerce yıldır yaşadığı bu coğrafyayı sadece insanlardan değil, hayvanlardan da temizlenmek istiyor. Bu itiraf edilebilecek bir yaklaşım değil. Bu süreçte sineye çekilecek bir yaklaşım değil. Kürt halkı halkımız hiçbir vakit bu sınırları sineye çekmedi itiraf etmedi. Suni sınırlarla halkımızı ayıramazsınız. Size şunu söyleyeyim, bu ülkeyi yönetenler iktidarda bulunanlar şu anda Ak Saray'larda rahat rahat iktidarlarını sürdürürken Roboski halkı çocuğunun ekmeğini sağlamak için gecenin bir vakti kar, kış demeden, yağmur, çamur demeden kendini bu dağ yollarına vuruyor.Gelin bakın halkımızın yükünde ne var. Bulabilmeğinizi bir kilogram mercimektir, bir kilogram şekerdir ve bir kilogram undur. Halkımız sizin gibi bu ülkenin varlığını kamyonlarca taşımıyor. Bu bölge yaşanan kirlilikleri çok fazla iyi biliyoruz. Halkımız geçimini sağlamak için kendini bu sınırlara vuruyor. Bizi iyi dinleyin tahammülümüz gidip azalmaktadır."

Köylüler, daha akabinde gazetecilere sınır kesiminde öldürülen katırların fotoğraflarını dağıttı. Köylüler, askerlerin sınır kesimine geçişlerine izin vermediğini belirtti.

25 Mar 2015 - 05:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler