INGEV'in Raporu: Düşük Eğitimliler İşveren; Yüksek Eğitimliler Çalışan

İnsani Gelişme Vakfı tarafından yapılan araştıra sonucu işsizlik ve iş dünyası ile ilgili dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. İşte hazırlanan o rapor ve dikkat çeken detay.

İnsani Gelişme Vakfı tarafından bir araştırma yapıldı ve Türkiye'de işsizlik istatistikleri değerlendirmesi yapıldı.

Vakıf tarafındna yapılan araştırmada en yüksek işsizlik oranı, edebiyat fakültesi mezunlarında bulunurken, bunu güzel sanatlar, fen, mimarlık ve hukuk fakülteleri izliyor

İNGEV İstanbul'da İstihdama ilişkin 'Trendlerin Belirlenmesi' araştırmasısı yaptı. INGEV yaptığı bu araştırmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, İstanbul'da işsizler ortalama 9 ay süre ile iş arıyor. İşsizlerin en yoğun olduğu yaş grubu ise 15-34 yaş arasında bulunuyor. Bu istatistiklere göre işsizlerin mezuniyet sıralaması yapıldığında en çok işsizin ilköğretim'de olduğu ve bunu ise ortaokul ile altı eğitim alanları izliyor. Bu sıralamayı ise lisans ve lisnasüstü eğitim görenler izliyor. Eğitimli grupta en yüksek işsizlik oranı, edebiyat fakültesi mezunları olarak ön plana çıkıyor.

Staj Yapmakla Yapmamak Çok Büyük Bir Fark Yaratmıyor

Yapılan araştırmada dikkat çeken bir diğer detay ise işe alımlarda staj yapılıp yapılmamasının pek önemsenmediği ve çalışma hayatında bunun göz önüne alınmadığı öğrenildi.

İşveren Kategorisinde Düşük Eğitimliler İlk Sırada

Öte yandan hazırlanan raporda işveren kategorisinde düşük eğitimliler ilk sırada yer alırken, eğitim ve kendi hesabıma çalışma arasında eğitim düzeyi ile ters orantı olduğu dikkati çekiyor.

Yeni İstihdam Kapıları

Hazırladığı raporda işsizlerin büyük bölümünün düşük ve yüksek eğitimlilerden oluştuğunu belirten İNGEV Kurucu Başkanı Vural Çakır, "İnsanların eğitim almayı istemedikleri alanlarda çalışma oranı oldukça yüksek. Ayrıca çalışanların iş tatminleri de az. İşverenlerin bu konuya dikkat etmesi gerekiyor. Bir kişi işe girdiğinde başka birini işsiz bırakmamalı. İşsizliğin azaltılması için yeni iş yaratılmalı" dedi.

Yabancı DilFaktörü

İşsizlerin girişimcilik, liderlik, yabancı dil gibi eğitimlere ilgisinin fazla olduğu, rapor sonuçlarına göre ön plana çıkıyor.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

27 Tem 2017 - 17:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler