İmam camide Suriyeli kadınla basıldı

Manisa’da görev yapan evli ve 2 çocuk babası imam Eyüp Ö. camide Suriyeli bir kadınla birlikte basıldı. Polislere, 40 dakika kilitlediği odasının kapısını açmayan imam, bir de olay sonrası yatsı namazı kıldırdı.

İmam camide Suriyeli kadınla basıldı
Haber albümü için resme tıklayın

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde bir camide imamlık yapan Eyüp Ö. öğle namazını kıldırdıktan ve cemaatin dağılmasını bekledikten sonra Suriyeli bir kadını camiye aldı. Durumu fark eden cemaatten birkaç kişi hemen polisi arayarak durumu bildirdi. Caminin etrafında kalabalığın toplanmasından sonra 5 araç ve 3 motosikletli polis ekibleri camiye geldi. Camiyi kilitleyen imam 40 dakika boyunca polislere kapıyı açmamakta direndi.

Manisa Manşet gazetesinden Tunay Aktaş’ın özel haberine göre; polislerin ısrarları sonucu kapıyı Suriyeli kadın açtı, daha sonra ise imam Eyüp Ö. kapıdan çıktı. Suriyeli kadın “Temizlik yapıyorduk, çok yorulmuşuz” derken, imamın endişeli hali gözlerden kaçmadı. Olaydan sonra karakola götürülen imam ve Suriyeli kadın, ifadelerini verdikten sonra serbest bırakıldı. İmamın daha önce de yardım bahanesiyle birçok kez evli olan Suriyeli kadının evine gittiği belirtildi.

İmam Eyüp Ö’nün yatsı namazını kıldırmak için cemaatin önüne geçmesine sinirlenen cami cemaati “Adi herif, bunun arkasında namaz kılınmaz” diyerek galeyana gelerek tepki gösterdi. Bunun ardından imam, namazı kıldırmadan camiyi terk etmek zorunda kaldı.

Suriyeli kadının daha öncede birçok kez camiye geldiği belirtildi. Bölgede yaşayan insanların bu durum karşısında şok içinde oldukları ifade edilirken infial halinde olan cemaat; camilerinin randevu evi gibi kullanıldığını, camilerinin kirletildiğini düşünüyor. Ve bundan sonra nasıl ibadet edeceklerini soruyor.

Görgü tanıkları ve şahitlerin ifadelerinden sonra durumun açığa çıkmasının ardından İmam Eyüp Ö. açığa alındı. Manisa Müftüsü Sinan Cihan, olay hakkında tahkikat başlattıklarını söyledi.

Kaynaklar; Manisa Manşet

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

21 Eyl 2018 - 11:22 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Zifir - Suriyelilerde mi suç sadece imam nefsine hakim olmamış kendi milletimiz çok mu temiz sanki..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 11:22
07

Yeter - Allahın belası bu suriyelilerde basımıza bela oldu gonderin artık be

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 11:22
04

Muhammet Güler - TORPILLE DEVLET PERSONELI ALINIRSA OLACAGI BUDUR. HELE KIMIN TORPILIYLE IMAM OLDU.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 11:22
03

Hiç - Başka mesleklerde torpil yapılmıyo acaba sadeece din adamlarnami yapılıyo it pezemekler gotoslar o imamada gelince nokta nokta s.kini kessinler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 11:22
02

Abdullah Uysal - İmam da bir erkek ancak bu iş, camide yapılmaz. Demek ki imamın damağı kızmış, gözü karamış ve kendine hakim olamamış. Zihniyeti bozuk, ahlaksızlık yapan imamların, görevden atılması ve bir daha da Devlet memuru olması kesinlikle önlenmelidir. Sonuçta din adamı olduğu için kendine hakim olmalı ve camiye kadın temizlikçi almamalıydı. Gerçi, imamın karakteri kişiliği bozuksa, erkek temizlikçiye de yapar. İmam olacak kimseler, İHL alınırken, ahlakı yönden çok incelenmeli ve araştılmalı diyorum. Saygılar...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 11:22
01

Vatandaş - Allah'ın evinde bile böyle ahlaksızca şeyler yapılıyosa bu ülkenin gidişatı hiç iyi değil.Yazıklar olsun zaten bu devirde hacıdan hocadan korkcan demişler çok doğru bi tespit olmuş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Eylül 11:22


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler