HDP'li Sözcüden Terörist Cenazesi Açıklaması "Katılmak Suç Değil'

HDP'nin Parti sözcüsü Ayhan Bilgen, milletvekillerinin bölücü hainlerin cenazesine katılmasıyla ilgili AİHM kararlarını hatırlatarak bir suç olmadığını söyledi.

HDP'li Sözcüden Terörist Cenazesi Açıklaması "Katılmak Suç Değil' 

HDP'nin Parti sözcüsü Ayhan Bilgen, milletvekillerinin bölücü hainlerin cenazesine katılmasıyla ilgili AİHM kararlarını hatırlatarak bir suç olmadığını söyledi. Bilgen, "Bu kararlarda, cenazeye katılmanın terör suçu başta olmak üzere hiçbir suçla ilişkilendirilemeyeceği net bir şekilde ifade edilmiştir. İnsan Hakları Komisyon Başkanı eğer AİHM kararlarını yok sayıyorsa bu, onun tercihidir. Ama bu insani değerler açısından da kabul edilebilir bir durum değildir. Siyasetin görevi cenazelere katılımı tartışmak değil cenazelerin gelişini durdurmak olmalıdır." ifadelerini kullandı.

HDP'li Milletvekillerinin bölücü terör örgütü mensuplarının cenazelerine katılması sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuş, kısa sürede binlerce kişi milletvekillerini eleştiren paylaşımlarda bulunmuştu. Bölücü terör örgütü cenazesinde boy gösteren kişlierin milletvekilliğin düşürülmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, 'Bu kadar yüzsüzlük olmaz, hem halkın vergisini al cebine at , hemde halka kurşun sıkan hain mahlukların tabutunu taşı" şeklinde mesajlar atmıştı.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

23 Kas 2017 - 17:30 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler