''Hakkari'den 30.000 İnsan Göç Eder!''

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Hakkari sarsan il olmaktan çıkarılma kararını değerlendirdi.

Hakkari’nin il statüsünden çıkarılıp, Yüksekova’nın il olması için Meclis'e sunulan yasa tasarısı, kent merkezi ve Yüksekova’da büyük tepki ile karşılandı. 

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, bu yasanın yürülüğe girmesi halinde Hakkari'nin çok zarar göreceğini şu sözler ile ifade etti; 

"5.5 aydır Hakkari’nin idari yapısının Yüksekova’ya taşınması gündemdeydi. Bu süre zarfında 2 defa Sayın Cumhurbaşkanı, 1 defa da Hükümet yetkilileri ile görüştük. Hakkari, Yüksekova’ya 85 kilometre uzaklıkta. Bu Sayın Başbakanımızın memleketi Kemaliye’yi, Erzincan’a taşıyalım, ya da Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketi Rize’nin idari yapısını Fındıklı’ya taşıyalım gibi bir şey. Hakkari çok köklü ve kadim bir kent, 1936’dan beri il. Bu düşünce, bu çalışma Hakkari’de yaşayan 100 bin insana sana zarar verecek. Hakkari’de 40 bine yakın yoksul insan yaşıyor.

15 bin gencimiz işsiz. Bunun dışında devlette çalışan kurumlar ve işyerleri var. Bu da yaklaşık 7 bin kamu personelinin taşınması ve dolayısıyla yaklaşık 30 bin insanın göç etmesi demektir. Bu da Hakkari’nin bitmesi anlamına gelir. İşsizler ordusuna bir işsizler ordusu daha eklenecek demektir. insanlarımız işsiz kalacak. Bu da insanlar üzerinede büyük travmalara ve kötü sonuçlara neden olacaktır. Biz buradan tekrar sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümet yetkililerine sesleniyoruz. Hakkari, bir Bitlis ve ilçesi Tatvan, Mersin İçel veya Kocaeli İzmit gibi değildir. Altını çizerek söylemek istiyorum Hakkari Yüksekova’ya 85 kilometre uzaklıkta bir kenttir. Aramızda akarsular, dağlar, vadiler var. biz Yüksekova’nın il olmasına karşı değiliz. Ama Hakkari il olarak kalmaya devam etsin ve bu karardan vazgeçilsin."

Kpsscafe.com.tr

02 Ağu 2016 - 17:46 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler