HAK İş Genel Başkanı'ndan Taşeron Açıklaması Geldi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçilerin kamuda istihdamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HAK İş Genel Başkanı'ndan Taşeron Açıklaması Geldi

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçilerin kamuda istihdamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Trabzon'da düzenlenen Hak-İş/Hizmet-iş sendikasının 5. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Arslan, taşeron işçilerin kamuda istihdamıyla ilgili "Sayın Çalışma Bakanımız çalışmalarını 10 güne kadar Başbakanımıza, Başbakanımız da bu yılın sonuna kadar Cumhurbaşkanımıza sunacaklarını ve bu sorunun çözümü için bu işi bitireceklerini ifade ediyorlar. Bunu önemsiyoruz." dedi.

2014 yılında taşeron işçilerine yönelik bir kampanya başlattıklarını anımsatan Hak-İş Genel Başkanı, "3 konfederasyon bağımsız. Bunların 330 bini Hak-İş'e bağlı sendikalar. Dolayısıyla biz pastanın yüzde 80'inden fazlasını temsil ediyoruz. O zaman bu sorumluluk da en fazla bize düşüyor. O nedenle biz taşeron meselesinin ikinci aşaması olan yeni çalışmaları aynı hassasiyetle sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Sayın Bakanlarımıza bunu ayrıntılı bir şekilde takdim ettik ve beklentilerimizi, taleplerimizi, isteklerimizi, onlarla paylaştık. Bizim ne istediğimizi herkes biliyor.

O zaman bu taleplerimizin hayata geçirilmesi için bundan sonra da mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadeleyi demokratik yolla, yanlış gördüklerimizi, doğrusunu anlatıp, hatalı bulduklarımızın doğrusu budur diyerek, sorunlarımızın bizim istediğimiz şekilde çözümü için çaba sarf edeceğiz.Vazgeçmeden, geri adım atmadan, istikamete yürüyerek, inşallah taşeron sorunu ve geçici mevsimlik işçiler sorunu ki ÇAYKUR'da en çok başımızı ağrıtan sorun, bu sorunların da çözümünü sağlayarak, 2019 hedeflerine doğru giderken Türkiye'nin bazı sıkıntıları aşmış ve çözmüş olarak devam edeceğini düşünüyoruz. Bu anlayışla sorunların çözümü için birlikte çalışma devam edeceğiz" dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

19 Kas 2017 - 16:47 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler