GSS Genel Sağlık Sigortası Borç Yapılandırma İşlemlerinde Son Durum

GSS borçlarının yapılandırması işlemlerinde son durum ne? GSS borçlarını yapılandırmayanlar şimdi ne yapacak?

GSS borçlarının yapılandırması işlemlerinde son durum ne? GSS borçlarını yapılandırmayanlar şimdi ne yapacak?

 GSS borç yapılandırma sayesinde sigortalılar borçların büyük bir kısmından muaf olmaktadır. GSS borç yapılandırma işlem detayları haberimizde. Genel Sağlık Sigortası kapsamında milyonlarca kişinin borcunun oluşması bu konuda bir düzenleme yapılmasını mecbur kılmıştır. Hükümet tarafından önceki aylarda yapılan düzenleme ile birlikte kişilerin ilk olarak gelir testine girmesi, ardından da gelir testi doğrultusunda borçlarının yapılandırması mümkün duruma getirilmiştir.
GSS borç yapılandırma sayesinde kişiden borçlarının büyük bir kısmından muaf olmaktadır. Bu muaflık işlemlerinde kişinin gelir durumu göz önünde bulundurulmaktadır. Bu açıdan da kişilerin ilk olarak gelir testine girilmesi zorunlu tutulmuştur.  GSS borç yapılandırma işlemleri için öngörülen süre 30 Eylül olduğu için bu tarihten sonraki dönemlerde herhangi bir GSS yapılandırma imkanı bulunmamaktadır. GSS borçları için getirilen GSS borç yapılandırma hizmeti için 30 Eylül tarihine kadar kişilerin gelir testine girmesi zorunlu tutulmuştur. Bu tarihe kadar gelir testine girenler için ikinci bir süreç başlatılmıştır. Bu süre için son tarih 2 Kasım olurken 2 Kasım’a kadar yapılan gelir testi sonucuna göre kişilerin Genel Sağlık Sigortası için borç yapılandırma işlemlerini SGK üzerinden tamamlaması gerekir. GSS borç yapılandırma için kurumlara gidecek kişiler kurumlardaki personel tarafından gerekli yardımı alacak ve böylece GSS borç yapılandırma işlemlerini de tamamlanacaktır.
GSS borç yapılandırma işlemleri kapsamında kişilerin gelir testi sonucuna göre her ay içerisinde ödemesi gereken prim miktarı hesaplanacaktır. Prim miktarının belirlenmesinin ardından ise geçmişe dönük olarak tüm borçlar güncel prim üzerinden tekrar hesaplanacak ve buna göre toplam GSS borcu çıkartılacaktır.
Ayrıca GSS borç yapılandırma işlemlerinde ödenmemiş borçlar için getirilen faiz de silinmektedir. Böylece kişilerin faizlerin silinmesi ile birlikte borçları azaltılırken yeni prim düzenlemesine göre yapılacak hesaplamalar ile birlikte borcu tekrar belirlenmektedir. Böylece kişilerin GSS borç yapılandırma ile birlikte borçlarını ödemesi çok daha kolay bir hal almaktadır. GSS hizmetlerinden yararlanmak isteyen kişilerin mevcut borçlarını ödemesi ve ardından her ay sonunda yapılacak prim borçlanmasını da aksatmaması yeterli olacaktır. Böylece sağlık hizmetlerinden yararlanma noktasında kişiler avantaj elde edecektir. Prim borçlanması, gelir testi sonrasında makul seviyelere çekildiği için kişilerin ödeme için sorun yaşaması da söz konusu olmayacaktır.
kaynak: sozcu

02 Kas 2015 - 15:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

mAMİ - Gss borçları zaten komple silinecek.Başbakan açıklamıştı.Yapılandırmaya gerek varmı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Kasım 15:24


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler