Flaş! Irak'ta Korkulan Oldu! Türkmenlerle Peşmerge Çatışmaya Başladı

Son Dakika Irak'taki bağımsızlık referandumuyla ilgili süreçte uzun zamandır dile getirilen korkulan senaryo meydana geldi. Tuzhurmatu'da Peşmerge ile Türkmenler arasında çatışma çıktığı söyleniyor.

Flaş! Irak'ta Korkulan Oldu! Türkmenlerle Peşmerge Çatışmaya Başladı
Flaş! Irak'ta Korkulan Oldu! Türkmenlerle Peşmerge Çatışmaya Başladı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Flaş! Irak'ta Korkulan Oldu! Türkmenlerle Peşmerge Çatışmaya Başladı

Son Dakika Irak'taki bağımsızlık referandumuyla ilgili süreçte uzun zamandır dile getirilen korkulan senaryo meydana geldi. Tuzhurmatu'da Peşmerge ile Türkmenler arasında çatışma çıktığı söyleniyor. Türkmen Cephesi Twitter hesabından son dakika haberi olarak çatışmayı duyurdu.  Irak Bölgesel yönetiminin ülkeyi bölmek için gerçekleştirdiği referanduma tüm dünyadan tepkiler çığ gibi büyürken, bölgedeki diğer milletlerin hiçe sayılmasının yeni bir iç savaşa yol açabileceği söyleniyordu.

Özellikle Türkmen nüfusun ağırlıklı olduğu bölgelerde son zamanlarda kademeli olarak uygulanan yaptırımlar Türkmenler ile Peşmerge güçleri arasındaki çatışmayı fitilledi. Irak Türkmenleri isimli bir sosyal medya hesabından Türkmen güçleri ile Peşmerge arsında çatışma çıktığını ilan etti.  Çatışmada 2 peşmergenin öldürüldüğü belirtilirken, Türkmen cephesinden de bir askerin yaralandığı belirtildi. Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi sosyal medya hesabından, "Söylemiştik. Referandum çözüm değil. İşte bir az önce silahlı Türkmenler ile Peşmerge çatışmaya başladılar" dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

25 Eyl 2017 - 16:29 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler