Flaş! Asgari Ücretliye Bedava Elektrik Teklifi Mecliste

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğu bir kanun teklifi ile, asgari ücretin brüt tutarından daha az gelire sahip olanlardan, elektrik ücreti alınmamasını istedi.

Asgari Ücretliye Bedava Elektrik Teklifi Mecliste

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğu bir kanun teklifi ile, asgari ücretin brüt tutarından daha az gelire sahip olanlardan, elektrik ücreti alınmamasını istedi.

Teklif yasalaşır ise, eve giren toplam gelir eğer asgari ücretin brüt tutarından daha az ya da o kadar ise, bu kişilerin oturdukları konutlarda kullandıkları elektrik için fatura ödememesi öngörülüyor. MHP'li Erkan Haberal'ın TBMM'ye sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde sosyal devletin temel amacının toplumu oluşturan bireylerin , yasalar karşısında olduğu kadar siyasal, ekonomik ve sosyal hayat içerisinde de eşit ve özgür olmasının sağlanması gerektiğine yer verilirken, asgari ücretin yoksulluk sınırı altında olduğu, kanun teklifiyle brüt asgari ücret tutarının altında kazanç sağlayan ailelere ücretsiz elektrik verilmesinin talep edildiği belirtildi.

Gerekçede, "Sosyal devletin temel amaçlarından biri, toplumu ve bireyleri yoksulluktan kurtararak, herkesin kendi kaderine hakim olmasını sağlayacak koşulları ve ortamı hazırlamaktır. Yoksullukla mücadelede temel hedef, herkese insanca yaşaması için gerekli minimum gelir düzeyini garanti etmektir. Yoksulluk kişisel gelire göre tanımlanabilir fakat teoride, parasal gelir ve para-dışı tüm gelirlerin toplamından ibaret olan toplam gelirdir. Kanun teklifimiz ile devletin açlık ve yoksulluk sınırı altında olduğunu tespit ettiği ailelere yapılan mali yardımların dışında, hane bireylerinin toplam net geliri asgari ücret ve altında kalanların, elektrik giderini ücretsiz kullanmaları amaçlanmıştır." ifadelerine yer verildi. Teklifin yasalaşması halinde Hane gelirinin toplam tutarı 2 bin 29 liranın altında olan aileler elektrik ücreti ödemeyecek.

KPSSCAFE - ANKARA

28 Oca 2018 - 13:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

05

Kpss maduru - Dalga mı gecıyorsunuz bu Ülkeme en cok vergiyi asgari Ücretli veriyor neyin kafa sı bu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ocak 13:39
03

Ahmet - Sayın milletvekilleri gelin bu teklifi kabul edin bu ülkenin vergi yükünün patronları olan asgari ücretlilerin sırtından az da olsa bir yükü azaltın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ocak 13:39
02

Cihat - 2.029 tl'nin altına elektrik bedava demişler kii ülkenin yarısına yakını tek maaş olan askeri ücretle geçiniyor buda çoğu kişiye badava olacağı anlamına geldiğinden öncelikle elektrik dağıtım şirketleri karşı çıkar ve devletimiz bu oluşan alamayacağı tutardan dolayı vergidede önemli azalma olacak.. Yani elektrik bedava olursa bakalım nereye zam gelecek Ki görücez olmayacak yada maaş sınırını düşürecekler ve az kişi yararlanacak Ve Siz Değerli kpsscafe yönetimi bu haberin peşini bırakmazsanız çok memnun kalırız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ocak 13:39
01

okuyucu - Bedava olmayabilir fakat indirim uygulanabilir bence

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Ocak 13:39


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler