FETÖ Zabıt Katipliği Sınav Sorularını Dağıtmış! İtirafçı Mahkemede Anlattı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davasında bölücü terör örgütünün kamudaki tüm girişimlerine ek olarak Zabıt Katipliği sınavında adaylara yöneltilecek olan soruları da dağıttığı ortaya çıktı. İtirafçının mahkemede anlattıkları şok etkisi yarattı...

Kamu kurumlarına yapılan personel alımlarına ihanet ve haksızlık karıştıran bölücü terör örgütü/paralel devlet yapılanması FETÖ, Zabıt Katipliği sınavlarına da hainlik karıştırmış. Zabıt Katipliği sınavında adaylara yöneltilecek olan soruları, sınav öncesinde kendi bünyelerinden olan adaylara dağıtarak, sınavlarda başarılı olmalarını sağlamış.

Yürütülen davada itirafçının mahkemede anlattıklarında şu ifadeler yer aldı:

" Yurtta kaldığım dönemde bu örgütün herhangi gibi bir yapılanmasında bulunmadım. Sadece memur olabilmek amacıyla yapıya ait dershane ve yurtlarda kaldım. Memur olduktan sonra sadece düzenlenen sohbetlere katıldım. 2013 yılında Kırklareli'de düzenlenen zabıt katipliği sınavına başvurdum. Kırklareli'ye geldiğimde ise yapının Hüseyin Top öğrenci yurduna gittim. Yurtta benim gibi sınava katılmak için 15-16 kişi bulunuyordu. Yurdun 4. katında sınava çalışıyorduk. Sınava girmeden önce FETÖ üyelerince bize sınav soruları gösterildi. Biz de o sorulara çalışarak sınavdan başarıyla ayrılarak, ilk maaşımızdan kurban adı altında '400', daha sonra da her ay olmak üzere düzenli olarak 125 lira verdik. "

Bylock' u kabul etmemiş

" Bizim ev sanki terör örgütü propagandası yapılmış gibi kastediliyor. Bizim evde örgüte ait hiç bir belge ve doküman bulunmazdı. Sohbetleri Hakan Altun düzenler ve gelirken yanında kitaplar getirirdi. Hakan, deşifre olduktan sonra ise 5-6 ay bizim eve gelmedi. Hakan, benim telefonuma örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u yüklemek istedi ancak ben kabul etmedim. Bunun üzerine ev arkadaşım Sinan'ın telefonuna yükleyerek haberleşiyorduk. "

Bank Asya konusu

" Altun, 17-25 Aralık sürecinden sonra düzenlenen bir sohbette 'Varınızı yoğunuzu satın ve Bank Asya'ya yatırın' çağrısında bulundu. Biz bu çağrıya uymadık. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

27 Nis 2017 - 16:38 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler